גושונים ודלקת בשד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גושונים ודלקת בשד
    א.
    28/02/2012

שלום,

אני בת 34, יש לי תינוקת בת שנה וחצי שאני מניקה אותה חלקית. לפני כשבוע התחילה לי דלקת בשד עם חום, אודם מקומי וכאבים חזקים בשד אחד. כל זה תוך כדי שקיבלתי אנטיביוטיקה בגלל חיידק בגרון (רפאפן). אחרי יומיים הדלקת השתפרה, עדיין נשארו קצת כאבים. בשלב הזה כבר סיימתי עם האנטיביוטיקה. הבעיה היא שהתחלתי להרגיש גוש קטן בשד.
    פניתי לרופא שביצע בדיקה ומצא 2 גושונים קטנים באותו השד, אחד ליד השני. ובלוטה קשה וכואבת בבית השחי. כל השאר היה תקין. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה להמשיך איתה לעוד שבוע והפנה אותי לממוגרפיה וא/ס בעוד שבועיים.
    אין לנו מקרים של סרטן השד במשפחה, יש סרטן האשכים (לא יודעת האם קשור).
    לדעתכן, האם רוב הסיכויים שהדלקת פשוט לא עברה?
    ועוד שאלה, החלטתי להפסיק להניק, זה עושה לי גודש, מה כדאי לעשות?

תודה!
    א.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גושונים ודלקת בשד

הוספת תגובה

• גושונים ודלקת בשד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/02/2012

לגבי גודש ממש לא התחום שלי. כן כנראה שיש עדיין דלקת אבל רצוי לבצע אולטראונד למען הסר ספק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

א.
    29/02/2012

קודם כל תודה רבה על התשובה.

רציתי לשאול האם זה הכרחי להפסיק להניק בגלל ה מצב הזה?

תודה,
    א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    01/03/2012

אני אונקולוגית אני לא הכתובת לשאלה. מבחינתי אין צורך רק צריך לברר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    01/03/2012

אין צורך להפסיק להניק גם במקרה של דלקת.
    יש לברר האם אמנם מדובר בדלקת - מומלץ לחזור לרופא שבדק אותך ואם נותרו גושים, לבצע US.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

א.
    01/03/2012

אני קבעתי תור לממוגרפיה וא/ס שד בעוד כשבועיים וקיבלתי המלצה מהרופא להפסיק להניק, אבל רציתי לברר כמה זה באמת נחוץ. האם התוצאות של הבדיקות יהיו מוטות בגלל ההנקה או לא?

תודה רבה!
    א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    01/03/2012

US אין בעיה לעשות בהנקה.
    ממוגרפיה בעייתית לפענוח כיוון שרקמת השד בהנקה צפופה מאוד.
    אני הייתי מתחילה בUS וממשיכה לבצוע ממוגרפיה במידת הצורך על פי הממצאים. אך קשה לי להמליץ כיוון שלא בדקתי אותך.
    בכל מקרה אם ממוגרפיה חיונית חשוב לרוקן את השדיים ככל האפשר לפני הבדיקה ולידע את הטכנאי/רופא/ה שאת מניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו