טמוקסיפן וסרטן השד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טמוקסיפן וסרטן השד
    דפנה
    28/02/2012

שלום רב

אני בת 48. יש לי שאלה לגבי עלייה במשקל כתוצאה מנטילת טמוקסיפן. אני לוקחת את הטמוקסיפן כבר כחמישה חודשים והעליתי כשלושה ק"ג.

זו אמנם עלייה קטנה, אבל הבעיה היא שהעלייה הזאת מתווספת ל-5 ק"ג שכבר העליתי במשקל עוד לפני הטמוקסיפן. לטענת האונקולוגית שמטפלת בי העלייה של ה-5 ק"ג היא כתוצאה מהפסקת המחזור שאירעה לאחר הטיפולים הכימותרפיים. כלומר, בסך הכול העליתי 8 ק"ג, וזה מפריע לי מאוד.

השאלה שלי היא האם, על פי ניסיונך, העלייה במשקל נעצרת בשלב כלשהו או שהיא יכולה להימשך לאורך כל התקופה שבה נוטלים את הכדור? אני מקפידה מאוד על מה שאני אוכלת, ועושה הליכות של כשעה 3 פעמים בשבוע, אבל העלייה במשקל ממשיכה ללא קשר למאמצים שאני משקיעה, וזה גורם לי לתסכול נוראי, כי אני מרגישה שאין לי שום שליטה על מה שקורה לי בגוף.

מה אפשר לעשות מעבר למה שאני כבר עושה? כי אני באמת משתדלת לעצור את ההשמנה
    ולא רק יושבת ומקטרת, אבל זה ממש מייאש אותי...

יש לך עצה בשבילי או שאין מה לעשות?

תודה רבה על ההקשבה

תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן וסרטן השד

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

חני
    28/02/2012

בנתיים...עד שהרופאה תענה לך - אני רוצה להגיד לך שממש לא אצל כולן יש עליה במשקל עקב נטילת טמוקסיפן...ממש לא...
    אני להפך...עכשיו שוקלת הרבה יותר פחות מאשר לפני המחלה...
    בזמן הטיפולים עלית אולי כ- 4 קילו...ובשנתיים האחרונות ירדתי ממש יפה...חזרתי לעצמי...שוקלת 58 קילו ( גובה 175...) - אז...את צריכה לאכול נכון וזהו...לא נראה לי שיש השמנה עקב טמוקסיפן...פשוט את עדיין לא ירדת מה שעלית בזמן הטיפולים...
    מאחלת לך הצלחה ובריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה

לאה
    29/02/2012

תודה על תגובתך אבל נראה לי שהתגובה של כל אחת מאוד אינדיבידואלית. אי אפשר לעשות הכללות. אני בתקופת הטיפולים הורדתי כשלושה קילוגרם, והעלייה במשקל התחילה לאחר שהטיפולים הסתיימו, ואני מקפידה על תזונה וספורט, כך שמבחינתי הקשר לכדור הוא חד משמעי. כנראה על כל אחד זה משפיע אחרת. אני ממש מלאת קנאה בך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן וסרטן השד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/02/2012

בד"כ העליה הינה לא גדולה אם בכלל קימת , וכן פעילות גופנית ודיאטה מאד עוזרים אני ממליצה לגשת לדיאטנית ובעזרתה לעשות חשבון קלורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו