מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממוגרפיה - שאלהn24/03/2012
שלום רב!
אני היתי חולה במחלה לפני 5 שנים - אני כבר בריאה וללא עדות המחלה ( הכל היה מקומי...ללא בלוטות מעורבות ).
מטופלת בטמוקסיפן ( בעצם כבר בסוף הטיפול...)
פעם בשנה אני עושה US + ממו.
אני בגיל 41 ויש לי שדים קטנות...
ממו מאוד כואב לי ולא מראה הרבה אצלי...כי השד צפוף.
בנוסף יש קרינה מיותרת ( זה נכון?)
אבל בכל זאת שולחים אותי לממוגרפיה ב"אופן אוטומטי" בואי נגיד...
השאלה: האם אני חייבת לעבור ממוגרפיה או מספיק רק לעשות US פעם בשנה?
גם US עושים פעם בשנה ( אם אין משהו חשוד כמובן...).
האם כדאי לשאול את הכירורג שלי ( שאני מבקרת אצלו פעם בחצי שנה ) - אם ניתן לוותר על ממוגרפיה או זאת שאלה "טיפשית""
אני ממש מתביישת לשאול...
מה את חושבת?
נשים שהיתה אצלם מחלה, אבל עם שדיים מבנה צפוף ובגיל 41 חייבות לעבור ממו כל שנה?
בתודה מראש!
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה - שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/03/2012ממוגרפיה הינה הבדיקה האמינה ביותר בשלב זה. האולטרסאונד מלוה את הממוגרפיה אך אינו מהוה בדיקה שיכולה לעמוד בפני עצמה. באשה אשר חלתה בעבר בסרטן לא הייתי מסתפקת באולטרסאונד. ממליצה להתיעץ עם הכירורג האם מרי הינו בדיקה אפשרית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)