המשך-בלוטת לימפה מוגדלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך-בלוטת לימפה מוגדלת
    קרן
    18/04/2012

תודה על התגובה ד"ר כרמון!
    אני בת 34
    עשיתי אולטרסאונד בשל גוש בשד השני (בלוטת הלימפה המוגדלת נמצאת בצד ימין אך הגוש הוא בצד שמאל) כרגע את הגוש אני אמורה להוציא בעוד כחודש בניתוח... אך מאוד חשוב לי להבין למה הבלוטה מוגדלת ומה פירוש המונח קורטקס מעובה (המשמעות מבחינה קלינית, את המושג עצמו אני מבינה)
    הבלוטה מוגדלת כבר כארבעה-חמישה חודשים, ולא נראה שהיא תגובתית למשהו מאחר ואין לי שום פציעה שם ולא היתה גם וכן לא הייתי חולה במהלך תקופה זו.
    תודה שוב ד"ר כרמון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך-בלוטת לימפה מוגדלת

הוספת תגובה

• המשך-בלוטת לימפה מוגדלת - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    19/04/2012

קשריות לימפה מורכבות מקורטקס (קליפה) ומרכז שומני. בבלוטות פתולוגיות יש עיבוי של הקורטקס על חשבון המרכז השומני. רדיולוג מנוסה יכול להעריך לפי מראה הבלוטה בUS האם הבלוטה נראית חשודה, או תגובתית. בכל חשד כדאי לבצע ביופסיה.
    לעתים רואים קשריות לימפה מוגדלות בבית השחי שהן תגובתיות גם ללא פציעה, מחלה או גורם ברור אחר.
    כדאי לדון עם בכירורג המטפל בסוגיה.
    מה מהות הגוש בשד השני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגוש השני

קרן
    19/04/2012

הגוש השני חשוד לפילואידס... הוא ממשיך לגדול (כרגע לכ4 ס"מ מבערך 2 במהלך שנה וחצי בערך)
    תודה רבה על התשובות והאיכפתיות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו