ציסטה בשד עם נוזלים - מה עושים עם הממצאים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשד עם נוזלים - מה עושים עם הממצאים?
    ד``ר עינת כרמון
    24/04/2012

שלום רב,
    לפני כחודש וחצי חשתי דקירות בשד הימני מאחורי הפטמה - נעלמו לאחר כמה ימים וחזרו לקראת המחזור ואח"כ לקראת ביוץ. בדיקה ידנית של רופא לא העלתה דבר.
    היום עשיתי אולטרסאונד. הטכנאית אמרה (וגם הראתה לי) "ציסטה בשעה 11, בגודל 7 מ"מ." והסבירה שמכיון שהכתם הנצפה (בצורת עיגול מושלם) הוא שחור לגמרי מדובר בציסטה עם נוזלים. בשד השני נצפתה ציסטה דומה בגודל 5 מ"מ גם בשעה 11. על המסך היא נראתה פחות שחורה (קצת מעורפלת) הטכנאית הסבירה שהיא ממוקמת עמוק יותר בתוך השד ולכן לא נראית צלולה כמו זו שבצד ימין, אבל זו בוודאות ציסטה.

מה זה אומר? מה אני אמורה לעשות עם הממצאים האלה? צריך ביופסיה? ממוגרפיה? אמרו לי שביום ראשון אקבל את הפענוח מהרופא (באופן רשמי).

תודה,
    מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה בשד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    24/04/2012

ציסטה לא דורשת כל טיפול . היא תחלוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה והמרגיעה

מודאגת
    24/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו