נמוש קשר לימפה בבית השחי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמוש קשר לימפה בבית השחי
    רואי
    29/06/2012

שלום רב
    אני בת 34.5 חולת לופוס המתבטא בעיקר כדלקת פרקים וקרישיות יתר מגיל 14.
    כבר יותר משנה שאני סובלת (בתקופות) מצריבה בשדיים בכל מיני מקומות בשד ולעיתים במעין כאב הדומה לכאב שהחלב מתמלא בתקופת ההנקה.
    הגעתי לבדיקה שיגרתית את כירוג שד.
    הוא מצא השני בתי השחי נמוש קשר לימפה בקוטר של 1 ס"מ, עגול נייד ורגיש.
    הוא טוען שזה שכיח אצל חולי דלקת פרקים ולפי הסימטריות העצורה העגולה והסימטרית ועצם ההופעה בשני בתי השחי לא מדאיגהנ אותו. בגלל שראה שנכנסתי ללחץ אמר שאם אני רוצה אפשר ללכצ לממוגרפיה אך בגילי לבדיקה אין כל משמעות וכן קיימת קרינה.
    אני בתקופה בה אני מנסה להכנס להריון ואני מתלבטת האם לעשות לעשות את הבדיקה בכלל ופרט בגלל הניסיון להכנס להריון.
    מה דעתך על הממצא האם לפי התיאור עלי להסיר דאגה מליבי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמוש קשר לימפה בבית השחי

הוספת תגובה

• נמוש קשר לימפה בבית השחי - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    03/07/2012

כאב בשדיים הינו תלונה שכיחה מאוד, ובד"כ אינו מעיד על בעיה הדורשת טפול. בנוכחות בדיקת שד תקינה, והתלונה היחידה היא כאב, אם אין ספור משפחתי של סרטן שד או גורמי סכון אחרים, לא הייתי ממליצה על בצוע ממוגרפיה בגילך. ניתן לבצע US שדיים ובתי שחי, וגם לאפיין טוב יותר את קשריות הלימפה בבית השחי (על פי התאור לא נשמע מדאיג). זוהי בדיקה שאינה כרוכה בקרינה.
    בהצלחה ובריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו