טומוקסיפן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טומוקסיפן
    ש
    07/07/2012

קראתי כי בכנס כלשהו דווח שלנוטלים טומוקסיפן סיכוי של 440% שיופיע להם בשד השני סרטן שיהיה נגטיב להורמונים ובעיקר לאסטרוגן האם זה נכון והאם לדעתך הסיכוי שאני נמצאת בסטיסטיקה הזו היא גבוהה שכן אצלי נמצא שהגוש חיובי להורמונים ביחס הבא: אסטרוגן 1:4 (10-25% ) ופרוססטרון 3:4 (75%) לוקחת את הטומוקסיפן כבר כ-3 חודשים האם בגלל שהאסטרוגן בגוש נמוך מלכתחילה אני חשופה יותר להישנות סרטן שלילי לאסטרוגן? האם יש טעם להפסיק את הטומוקסיפן? שכן הגוש היה DCIS גדול מ 0.2 מ"מ ומוקד אחד? מה דעתך מזה תקופה שאני מתלבטת לגבי היתרונות והחסרונות במקרה הספציפי שלי אם בכלל כדאי להמשיך לקחת את הטומוקסיפן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טומוקסיפן

הוספת תגובה

• טומוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    17/07/2012

אם הגידול שלך היה DCIS הטיפול בטמוקסיפן הינו למניעת גידול שני בשד הנגדי . הטמוקסיפן מפחית את הסיכון להופעת גידול רגיש להורמונים , אין שום קשר לגידול שהיה בעבר אלא הפחת בסיכון לגידול , אין הפחתה בסיכון לגידול שאינו רגיש להורמונים.
    במקרה שלך אין מדובר בגידול השולח גרורות לכן אין הטיפול ניתן למניעת גרורות . זו האינפורמציה , הטמוקסיפן לא מסכן בהתפתחות גידול רק לא מונע את כולם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טומוקסיפן

ש
    18/07/2012

האם במקרה שלי שהאסטרוגן הוא 1:4 והפרוגסטרון 3:4 ומדובר בDCIS ממוקד בגידול אחד יותר מ2 מ"מ גם מתאים טומוקסיפן בהתייחס לעובדה כי הגידול רגיש רק מעט לאסטרוגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טומוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    19/07/2012

אני שוב רוצה להסביר אטמוקסיפן הינו מניעה להתפתחות גידול אחר ללא קשר לגידול שהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו