השמנה לאחר טיפולים ונטילת טמוקסיפן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה לאחר טיפולים ונטילת טמוקסיפן
    יעלה
    29/07/2012

שלום רב

אני כבר כשנתיים לאחר סיום כימותרפיה. לפני שהתגלה הסרטן נחשבתי לאישה רזה ומעולם לא היו לי בעיות משקל.

היום אני בעודף של כעשרה קילוגרמים בהשוואה למשקלי לפני המחלה. בעקבות הכימותרפיה נפסק המחזור ולא חזר (היום אני בת 48) ואני לוקחת את הטמוקסיפן כעשרה חודשים. אני מבינה שתלונות על עלייה במשקל הן שכיחות.

אני רוצה לציין שהייתי אצל דיאטנית, והיום אני אוכלת פחות ממה שנהגתי לאכול בעבר, וגם בעבר לא הגזמתי באכילה. אני לא עושה פעילות ספורטיבית.

האם לאור נתונים אלה עלייה כזאת היא סבירה או חריגה?

תודה רבה

יעלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השמנה לאחר טיפולים ונטילת טמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/07/2012

קימת עליה במשקל גם בזמן הכימותרפיה לחלק מהנשים וגם כחלק מהטיפול בטמוקסיפן . ממליצה על שמירת דיאטה מתאימה ובמיוחד פעילות גופנית . לפעילות הגופנית חשיבות גם טיפולית כמעקב סרטן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעלה
    30/07/2012

תודה על התשובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו