מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי ניתוח להסרת פיברואדנומהמבולבלת27/02/2008
ידוע לי שבדרך כלל מוסרות פיברואדנומות בהליך של הרדמה מקומית וחתך בשד.
מה יכולה להיות הסיבה שמנתח יבחר בהליך של חתך מסביב לפיטמה בהרדמה כללית?
עברתי השבוע ניתוח להסרת פיברואדנומה (עברתי אולטראסאונד וביופסיה לפני מספר שבועות) בגודל של כ- 2 ס"מ, כשרק בחדר הניתוח הסתבר לי שמתכוונים להרדים אותי בהרדמה כללית, ורק לאחר הניתוח שמעתי מבעלי שהרופא אמר לו שעשו חתך מסביב לפיטמה.
במהלך ההתאוששות לא ניגש אלי אף רופא, ולא היתה לי אפשרות לשאול מדוע נבחר דווקא סוג ההליך הזה.
אני יודעת שלא ניתן לדעת בודאות מה גרם למנתח לבחור בהליך הזה, אבל יצאתי הביתה בתחושה לא נעימה והרבה בלבול ואשמח לכל פיסת מידע או הסבר אפשריים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר תניר אלוייס27/02/2008שלום לך,
אכן לא נעים לא לדעת מה קורה איתך, ואני יכולה כמובן רק לנחש, אבל בעיקרון חתך בגבול הפטמה נותן תוצאה קוסמטית הרבה יותר טובה - הצלקת כמעט ולא נראית אחרי כמה חודשים, ואני מנחשת שזו הסיבה שבחרו בחתך כזה.
אם הגוש לא ממש קרוב לפטמה קשה להגיע אליו דרך חתך כזה בהרדמה מקומית, אז זו כנראה הסיבה להרדמה הכללית.
אבל עמדי על זכותך לדבר עם המנתח ולקבל את מלוא האינפורמציה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מבולבלת27/02/2008אני בהחלט מתכוונת לדבר איתו ולדרוש תשובות.
הבחירה בהרדמה כללית כדי למנוע צלקת היא בהחלט לא בחירה שאני הייתי עושה לו הוא היה שואל אותי :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)