מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טומוקסיפןש27/09/2012
לפני כ-10 חודשים גילו אצלי DCIS בגודל 3 מ"מ בבדיקת הממצא בבית חולים אחר נאמר לי כי לא נמצא שום ממצא סרטני חזרתי לבית החולים הראשון בו ניתחו אותי ואז בדקה את הממצא מנהלת המחלקה שטענה כי אכן קיים ממצא הוחלט ללכת על הממצא המחמיר ובגלל גילי 54, ובגלל שהממצא קטן והוצא עם שוליים נקיים הוחלט להסתפק רק בטומוקסיפן (למרות שהכירורגית בניגוד לאונקולוגית בהסבר שלה די הוליכה אותי לכיוון שלא כדאי בממצא כזה לקחת טומוקסיפן כי הסיכון עולה על הסיכוי לבסוף לאחר התלבטות החלטתי לקחת ואכן בחודש אפריל 2012 התחלתי לקחת טומוקסיפן , בחודש מרץ 2012 לפני תחילת לקיחת הטומוקסיפן עשיתי אולטרסאונד וגינלי שיצא תקין לחלוטין היום אחרי 5 חודשים של לקיחת טומוקסיפן עשיתי שוב בדיקה וגינלית והממצאים היו: עובי רירית הרחם 29 מ"מ עם ממצאים ציסטים זעירים בתוכה.
שחלות: ימנית 43 מ"מ*30 מ"מ הערות: בשחלה ממצא ציסטי סונולוסנתי 27*30 מ"מ ללא פפילציות או מחיצות.
שמאלית 48מ"מ*40 מ"מ הערות: בשחלה ממצא ציסטי סונולוסנתי 33*38 מ"מ ללא פפילציות או מחיצות.
דוגלס מעט נוזל חופשי , הודגם כיס נוזל חופשי בדוגלס 19*31 מ"מ.
ראוי לציין שרגישות להורמונים הם ביחס: אסטרווגן 1:4 פרוגרוסטרון 3:4 .
אודה לך באם תעני לי 1. האם לא כדאי להפסיק אם הטומוקסיפן לפני שיגרם לי נזק בלתי הפיך?
2. אם אפסיק את הטומוקסיפן האם הממצאים הללו יעלמו?
3. האם כדאי להוציא את הרחם והשחלות בהתיחס לעובדה כי אני מרגישה
מאוד רע לאחר הרדמה כללית
תודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טומוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/09/2012הממצא אותו גילו אצלך אינו שולח גרורות הטמוקסיפן ניתן על מנת למנוע גידול אחר חודרני וללא קשר למאפינים של הגידול הלא חודרני הנוכחי. באם תפסיקי את הטמוקסיפן הממצאים ברחם יעלמו . הממצאים ברחם לא מאד מדאיגים . ניתן לקוב אחריהם. יש ספרות האומרת שאין כלל צורך במעק מאחר ואין סכנה בממצאים בה"ל אלא אם מדממים . אולם מאחר ובמקרה שלך לא קיבלת טמוקסיפן למניעת גרורות אלא להפחית את סיכויי בווצרות מחלה חודרנית ניתן להפסיק לתקופה לראות מה קורה ברחם ורק לאחר מכן להחליט אם בכלל לחזור לטמוקסיפן . בהחלט אין מקום לכריתת רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטומוקסיפן
ש28/09/2012אני מודה לך מאוד על התשובה שיהיה לך גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)