מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטמה שקועהאפרת06/10/2012
שלום דר', אני בת 40, עוברת ב- 3 השנים האחרונות טיפולי IVF, בתוכן הריון אחד תקין + לידה תקינה. נטלתי גלולות דיאנה (/אסטלה) במשך כ- 15 שנים, עד גיל 36. אחות אמא שלי - חלתה בסרטן שד.
בבדיקה אולטרסאונד אחרונה נמצא:.בסונוגרפיה שד שמאל בשעה 3 ציסטה בגודל 0.6 ס"מ
בעקבות זאת החלטתי לבצע בדיקת ממוגרפיה לראשונה לפני כשבועיים, הבדיקה יצאה תקינה, נרשם בתוצאה:
מבנה פיברוציסטי צפוף המגביל את הבדיקה הממוגרפית, עשוי להסתיר ממצאים ומעלה את חשיבות הבדיקה הקלינית.
כשבועיים לפני הבדיקה הבחנתי בתופעה מוזרה בשד שמאל - פיטמה שקועה. שכחתי להגיד את זה במהלך בדיקת הממוגרפיה. בתחילה חשבתי שזה בגלל חזיות חדשות שקניתי ("פוש אפ" רציניות) ולכן חזרתי להשתמש בחזיות הישנות אך ראיתי שהתופעה לא עוברת אלא נמשכת. אציין כי הפיטמה מזדקרת בקור או בגירוי מיני. אני מאוד מודאגת, במיוחד על רקע הגנטיות ושימוש אגרסיבי בהורמונים במהלך טיפולי IVF. שאלתי - ממה יכולה להיות התופעה של הפיטמה השקועה ואם הממוגרפיה יצאה תקינה האם יש מקום לדאגה או שעליי לבצע בדיקות נוספות? הבנתי שקופת החולים לא מאשרת במצב כזה בדיקת MRI. אודה לקבלת חוות דעת והמלצות להמשך. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטמה שקועה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/10/2012אם הפיטמה השקועה הינה תופעה חדשה צריך לגשת להבדק אצל כירורג שד. איני יודעת מה הגורם . אם יש גוש הוא יכול למשוך פנימה את הפיטמה אחרת איני יודעת ולכן יש לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטמה שקועה שאלה נוספת
אפרת17/10/2012הייתי אצל רופא כירורג שד, בדק לי את הפיטמה ואמר שהוא לא מרגיש במשהו חשוד ולכן אם האולטרסאונד והממגורפיה תקינים אז הכל בסדר. אני ממש לא רגועה, התופעה היא חדשה לחלוטין וגם מעל הפטמה אני מרגישה שיש שקע בשד. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטמה שקועה שאלה נוספת - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/10/2012פרט לבדיקה על ידי רופא נוסף אין לי המלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)