ממצא בשד - האם יכול להפוך לסרטני?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא בשד - האם יכול להפוך לסרטני?
    ד``ר עינת כרמון
    19/10/2012

אני בת 16.9 וכבר 4 שנים שאני יודעת שיש לי גוש בשד. בשנתיים הראשונות לא עשיתי כלום עם הגוש כי חשבתי שזה יעבור לבד. בשנה השלישית הלכתי לכירורגית שהפנתה אותי לאולטרסאונד. האולטרסאונד הראה כי הגוש לא עולה על ס״מ ושהוא חלק. השנה (השנה הרביעית) הלכתי לכירורג אחר שהפנה אותי גם הוא לאולטרסאונד למעקב. תוצאות האולטרסאונד הן : בשעה 2-3 כ-3 ס״מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 2.6 ס״מ, אובלי, מוגדר, היפואקוגני, מישושי, גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת.
    שחי תקין. Birads 3.
    הכירורג אמר שזה טבעי לנערות בגיל שלי ושאין סיבה לנתח ושזה יעבור מעצמו. אני לא כל כך מרוצה מהתשובה ועדיין נשארו לי שאלות.
    האם הגוש בכלל סרטני? אם לא- הוא יכול להפוך לסרטני? מה הגוש שיש לי בכלל? האם באמת אין סיבה לנתח? האם זה באמת טבעי ונפוץ בקרב בנות גילי? האם הוא יעבור לבד? מהו גוש ״אובלי״ ו״היפואקוגני״? האם יש צורך בביופסיה? מאיזה גודל וגיל נהוג לנתח? האם יש מקום לדאוג? האם אני צריכ להיות מופנה לבדיקות אחרות?
    אודה מאוד אם תוכלו לענות לי על שאלותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

בת 16.9
    19/10/2012

שכחתי לציין שלדודה שלי (אחות של אמי) גם היה סרטן שד לפני כמה שנים. זה יכול להיות גנטי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בשד - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    22/10/2012

לפי התיאור יתכן שמדובר בפיברואדנומה. זהו הממצא הסולידי הנפוץ ביותר בנערות מתבגרות. זהו גידול שפיר של השד, אך קיימת אבחנה מבדלת.
    גוש שגדל משמעותית כפי שציינת, דורש ביופסיה ובד"כ גם הוצאה ניתוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו