בלוטת חלב בשד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת חלב בשד?
    נעמי
    23/10/2012

שלום רב, אני בת 27 ולפני שנה עברתי ניתוח הגדלת חזה. היתה לי ציסטה קטנה בחזה והסרתי אותי בניתוח. היא נשלחה לבדיקה והתברר שזו בלוטת חלב.
    היום, שנה אחרי הניתוח היא חזרה שוב וחזרה להיות גדולה יותר משהייתה לפני כן. לפי מה שהבנתי מהמנתח שלי הדבר יכול להיות ואין לו שליטה על כל כמובן.
    עם כל המודעות לסרטן השד בחודש האחרון קראתי קצת על העניין ודי מדאיג אותי שיש לי ציסטה גדולה בחזה.
    מה עליי לעשות? האם כבר בגיל זה עליי לעשות ממוגרפיה? האם עליי לעשות בדיקת שד?
    ואם כן, אשמח לדעת איפה עושה את הבדיקות הללו, הבנתי שיש כירוג שד [הבנתי נכון?] כי לא מצאתי תחום כזה בקופ"ח שלי.
    והאם אותו רופא יכול לעשות גם ממוגרפיה אצלו?
    בנוסף, אם בלוטת חלב שהוסרה אכן היתה בלוטת חלב, יש סיכוי שעצם זה שהיא גדלה זה כבר משהו אחר ולא בלוטת חלב?
    אשמח להבהרות בעניין כדי שאוכל לבדוק את עצמי.
    תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת חלב בשד?

הוספת תגובה

• בלוטת חלב בשד? - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    23/10/2012

אם יש ממצא חדש בשד כדאי ללכת להבדק ע"י כירורג. רצוי להביא איתך את התשובה הפתולוגית מהניתוח.
    לא נהוג לבצע ממוגרפיה בגיל כ"כ צעיר, אלא בנסיבות מיוחדות והבדיקה אינה מתבצעת ע"י כירורג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כירורג שד?

נעמי
    23/10/2012

תודה על התגובה המהירה.
    האם מדובר בכירורג רגיל או כירורג שד? [אם יש דבר כזה?]
    מצטערת, ממש לא מבינה בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כירורג שד? - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    24/10/2012

רצוי כירורג שעיקר עיסוקו סרטן שד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו