מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת חלב בשד?נעמי23/10/2012
שלום רב, אני בת 27 ולפני שנה עברתי ניתוח הגדלת חזה. היתה לי ציסטה קטנה בחזה והסרתי אותי בניתוח. היא נשלחה לבדיקה והתברר שזו בלוטת חלב.
היום, שנה אחרי הניתוח היא חזרה שוב וחזרה להיות גדולה יותר משהייתה לפני כן. לפי מה שהבנתי מהמנתח שלי הדבר יכול להיות ואין לו שליטה על כל כמובן.
עם כל המודעות לסרטן השד בחודש האחרון קראתי קצת על העניין ודי מדאיג אותי שיש לי ציסטה גדולה בחזה.
מה עליי לעשות? האם כבר בגיל זה עליי לעשות ממוגרפיה? האם עליי לעשות בדיקת שד?
ואם כן, אשמח לדעת איפה עושה את הבדיקות הללו, הבנתי שיש כירוג שד [הבנתי נכון?] כי לא מצאתי תחום כזה בקופ"ח שלי.
והאם אותו רופא יכול לעשות גם ממוגרפיה אצלו?
בנוסף, אם בלוטת חלב שהוסרה אכן היתה בלוטת חלב, יש סיכוי שעצם זה שהיא גדלה זה כבר משהו אחר ולא בלוטת חלב?
אשמח להבהרות בעניין כדי שאוכל לבדוק את עצמי.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת חלב בשד? - תגובה
ד``ר עינת כרמון23/10/2012אם יש ממצא חדש בשד כדאי ללכת להבדק ע"י כירורג. רצוי להביא איתך את התשובה הפתולוגית מהניתוח.
לא נהוג לבצע ממוגרפיה בגיל כ"כ צעיר, אלא בנסיבות מיוחדות והבדיקה אינה מתבצעת ע"י כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכירורג שד?
נעמי23/10/2012תודה על התגובה המהירה.
האם מדובר בכירורג רגיל או כירורג שד? [אם יש דבר כזה?]
מצטערת, ממש לא מבינה בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכירורג שד? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/10/2012רצוי כירורג שעיקר עיסוקו סרטן שד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)