בדיקת פט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת פט
    יעלה
    31/10/2012

שלום רב

שמעתי שאם הגרורות קטנות מאוד (נדמה לי פחות מ-7 מ"מ), אי אפשר לראות אותן בהדמיית פט סיטי. האם זה נכון?

האם יש בדיקה אחרת לאיתור גרורות שאינן נראות בפט, או שזה חסר משמעות מבחינת הטיפול אם מגלים את הגרורות שהן קטנות כל כך?

אני שואלת כי אצלי זמן קצר אחרי שסיימתי את הטיפולים (כימו והקרנות) התגלו בפט גרורות בעצמות. בבדיקת פט לפני הטיפולים לא נצפו גרורות, וחשבתי שאולי הגרורות כבר היו שם אבל היו קטנות מכדי שייראו בפט. לאור זאת, אם הגרורות היו מתגלות בבדיקה רגישה יותר לפני הטיפולים, אולי לא הייתי צריכה לעבור כריתת שד, כי הבנתי שבנוכחות של מחלה גרורתית לא מסירים שדיים. מה דעתך, וגם רציתי לשאול אם מיפוי עצמות הוא בדיקה יעילה יותר לאיתור גרורות בעצמות מפט סיטי.

תודה רבה מראש

יעלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת פט

הוספת תגובה

• בדיקת פט - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    31/10/2012

אכן גרורות קטנות לא נראות בשום בדיקה. אין בדיקה שמגלה זאת . כל החולות שמחלתן הופכת לגרורתית יש כבר גרורות באבחנה אך לא נראו ולא הושפעו מהטיפול .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו