גולה בעטרת הפטמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גולה בעטרת הפטמה
    שני
    08/11/2012

שלום רב,

אני בחורה בת 27, בריאה, אך עם היסטוריה משפחתית של סרטן שד (אמי ואחת מאחיותיה, ללא נשאות ל- BRCA). לפני מעל לחצי שנה הבחנתי בגולה תחת העור של עטרת הפטמה, קוטרה כ- 0.5 ס"מ והיא עגולה ולא כואבת במגע. בבדיקה השגרתית אצל כירורג השד ציינתי זאת בפניו, אך הוא לא התרשם ואמר לי שכך לא נעשית בדיקת השד. כשביצע את הבדיקה בעצמו לא הרגיש דבר. וכן לא בבדיקה נוספת שביצע בביקור לאחר חצי שנה. יש לציין שגם אונקולוגית אליה נשלחתי לייעוץ לא חשה בגולה כאשר ערכה בדיקת שד וגם באולטרסאונד שנשלחתי לעשות מטעמה לא התקבל שום ממצא.
    אני בכל זאת חוששת בשל ההיסטוריה המשפחתית, כיוון שהגולה לא חולפת וכיוון שאני נמצאת כעת בטיפולי פוריות. האם החשש שלי מוצדק? האם יש משהו נוסף שניתן לעשות?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גולה בעטרת הפטמה

הוספת תגובה

• גולה בעטרת הפטמה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    10/11/2012

על פי כל התאורים אין ממה לחשוש . אם יש חשש כל שהוא לגנטיקה שלסרטן שד יתכן ויש מקום למעקב בעזרת MRI מאחר ואת צעירה לצורך ביצוע ממוגרפיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו