בדיקת שד- מאיזה גיל אפשר להתחיל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת שד- מאיזה גיל אפשר להתחיל?
    קורנית
    05/03/2008

שלום רב,
    אני חברה בקופ"ח כללית.
    מאיזה גיל זכאיות נשים לביצוע בדיקות שד, ממוגרפיה?

תודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ממוגרפיה

ד''ר תניר אלוייס
    05/03/2008

שלום קורנית,
    אם השאלה היא לגבי בדיקה ידנית - אז התשובה היא אחת לשנה מגיל 30 לנשים בסיכון רגיל (כלומר בלי סיפור משפחתי של סרטן השד או גורמי סיכון אחרים).
    לגבי ממוגרפיה - סל הבריאות ממליץ להתחיל רק מגיל 50, אישית אני מפנה נשים מגיל 40-45.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. אך...

קורנית
    05/03/2008

א. בדיקה ידנית עצמאית או ע"י רופא? כי בדיקה שכזו ע"י רופא נשמעת הליך בלתי נעים לחלוטין.
    ב. אני בת 34 אך חוששת מאוד מסרטן והייתי מעוניינת לעבור בדיקת ממוגרפיה. האם הסל אינו תומך בבדיקה כזו בגילי?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

ד''ר תניר אלוייס
    06/03/2008

בדיקה ידנית ע"י רופא.
    לממוגרפיה אין מקום בגיל כ"כ צעיר אם את לא בסיכון מוגבר - זה לא עניין של כן או לא בסל, זו הרי בדיקה זולה מאוד, אבל היעילות שלה בנשים צעירות עם שדיים סמיכים היא מאוד מוגבלת, ולא מקבול לבצע ממוגרפיה לנשים בסיכון רגיל מתחת לגיל 40, אלא אם יש ממצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו