סרטן שד גרורתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • סרטן שד גרורתי
    יובל
    09/03/2008

    שלום רב,

    אני מבין שהסוגיה לא ניתנת לבירור באינטרנט – אני רק רוצה לוודא שהטיפול שנקבע הוא ראוי וסביר.

    אמא שלי, בת 54, חולת סרטן השד IDC stage 3 משנת 99. עברה ב-99 כריתת שד, כימוטרפיה והקרנות.
    טופלה הטמוקסיפן כשנה וחצי – CA15.3 עלו. לאחר מכן, טופלה בארימידקס כ-7 שנים. כאשר המרקרים עלו, הטיפול הוחלף לארומיזין, שהוריד את המרקרים למספר חודשים, אך הם עלו שוב. בשנה האחרונה טופלה בפמרה ופסלודקס, ללא תוצאות ותוך עליה משמעותית של המרקרים (עד 790). לפני מספר חודשים אותר(ב-PET) גידול במעי הגס והיא נשלחה לניתוח. בניתוח התגלה הסננה גידולית אגנית וירטרופריטונאלית ניכרת, כולל חסימה של המעי הדק והגס. הוצא חלק ניכר מהגידול (כ-70 ס"מ מהמעי), אך הגידול קולון השמאלי לא היה בר ניוד ולכן לא הוצא בניתוח. בדיקה פתולוגית: אסטרוגן חיובי(3+) ב-100% מהתאים, פרוגסטרון(2+) ב-5% מהתאים, CK7 חיובי, CK20 שלילי, Her2neu שלילי.

    הרופא המטפל קבע טיפול בלוקרין ופמרה, וללא כימוטרפיה בשלב זה. שאלתי היא האם זה טיפול סביר לאור עמידות המחלה לטיפולים ההורמונליים(כולל פסלודקס). האם לוקרין יכולה לעזור בעיכוב המחלה במקום שנכשלו תרופות אחרות (גם אם חלקן היו יעילות שנים ארוכות). מהו הטיפול המומלץ לפי הנתונים הנ"ל?

    מצטער על השאלה הארוכה,
    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד גרורתי

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טיפול

    פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    10/03/2008

    כמובן שאין זו חוות דעת אמיתי , אולם על פי התאור לדעתי יש בהחלט מקום להתחיל כימותרפיה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו