החלמה מכריתה חלקית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלמה מכריתה חלקית
    בתאל
    31/01/2013

שלום רב ,

לפני כשלוש שנים אימי בת 46 עברה כריתה חלקית והוצאה של בלוטת לימפה לאחר שנתקלתה אצלה המחלה.
    במהלך הטיפול לא שולבו טיפולים כימותרפיים ומבקומם היא מקבלת טיפול בטומקסיפן ל- 7 שנים.

בשנה האחרונה היא התחילה לסבול מדימומים בצואה (ממש דם טרי גם בניגוב),
    בדיקת קולונוסקופיה יצאה תקינה אך נתגלה דם סמוי וחיידקים במעיים ,
    כל סוגי האנטיביוטיקה לא הפסיקו את הדימום , וכרגע היא נתבקשה לחזור על כל הבדיקות פעם נוספת.

אימי איננה אכלנית גדולה ואני יודעת שכדור הטומקסיפן הוא כדור חזק ויש לקחת אותו לאחר ארוחה , האם יכול להיות שכיוון שהיא איננה לוקחת את הכדור לאחר אוכל יכולה לגרום ל"פצע" בקיבה שיכול להסביר את הדימומים?
    יש איזשהו סיכוי שהדימום קשור לכדור שהיא לוקחת?

כמו כן התחילו לה בתקופה האחרונה כאבים חזקים בפרקים , היא נשלחה לעשות בדיקה של מיפוי העצמות אבל כיוון שהיא התחילה איזשהי תוכנית טבעית להפסקת הדימום היא דוחה את בדיקת מיפוי העצמות והקולונסקופיה החוזרת,
    האם כתוצאה מכל הרקע הרפואי זה מסוכן לדחות בדיקה שכזאת?

המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מכריתה חלקית

הוספת תגובה

• החלמה מכריתה חלקית - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    02/02/2013

אין קשר בין הטמוקסיפן שאיננו "כדור חזק" לא יודעת מה זה כדור חזק , זהו טיפול הורמונלי מניעתי לסרטן שד. אין קשר בין אוכל לכדור זה. אם האם מדממת דם טרי זה מהמעי או אולי פצע או טחורים ממש בפי הטבעת .ממש לא מהקיבה. אם יש כאבי פרקים ולא כאבי עצמות סביר להניח שמיפוי עצמות לא יראה דבר , אני מאד מקוה שאכן כך . אם הרופא ראה לנכון להפנות לבדיקה רצוי לבצע אותה. מבלי להכיר או לבדוק את האמא קשה לי לקבוע אולם על פניו כנראה שהדם בצואה לא קשור כלל לטמוקסיפן , ממליצה להבדק על ידי רופא גסטרואנטרולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו