מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן שדמיכאלה21/02/2013
שלום רב,
לפני יומיים לצערי בישרו לאימי בת 65 שהיא נושאת תאים סרטניים בשד ועליה להיות מנותחת כבר בשבוע הבא.
באותה שיחה בוועדה התייחס גם הכירורג שד אלינו הבנות ואמר שאנו חייבות כל חצי שנה לבצע בדיקת כירורג שד וגם ממוגרפיה ואולטרא סאונד שד.
מה המומלץ לעשות כאשר הקרבה היא אמא עצמה?
האם זה לא מוגזם לבצע ממוגרפיה כל שנה? זה המון קרינה שיכולה להביא את המחלה עצמה לא עלינו.
מצד שני האם ישנם אי אילו גורמים שידועים שמונעים את המחלה? אימי היא אישה מאוד עדינה אוכלת מסודר, אך כל הזמן במתח ובלחצים. האם מתח גם יכול לגרום לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/02/2013לגביכן , אני לא יודעת דבר , לא מוצא לא גיל ולא סיפור משפחתי , נשים צעירות לא מומלץ לבצע ממוגרפיה כל שנה , תלוי בגיל ובשאר הגורמים . אני ממליצה לאחר הטיפול באם, לשוחח עם האונקולוג ולהחליט אם יש מקום לבצע בדיקה גנטית לאם , ובהמשך גם מה ההמלצות לבנות . המלצה של ממוגרפיה כל שנה-שנתיים מגיל 50הינה המלצה לאוכלוסיה גם כאלה ללא קרובות משפחה שחלו, לכן אני ממליצה לשוחח עם האונקולוג על המלצות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)