תוצאה שלילית של בדיקת פיש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאה שלילית של בדיקת פיש
    מיכל לוי
    18/04/2013

עברתי ניתוח כריתת שד ושחזור. נאמר לי שתוצאת בדיקת הפיש היא שלילית. מה זה אומר? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאה שלילית של בדיקת פיש

הוספת תגובה

• תוצאה שלילית של בדיקת פיש - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    21/04/2013

מניחה שהכוונה לבדיקת FISH לHER2. זהו חלבון, אשר במקרים מסויימים של סרטן שד, מתבטא ביתר על תאי הגידול. במקרים אלו מוסיפים טפול בתרופה בשם הרצפטין, הפועלת כנגד החלבון הזה. בדיקת FISH שלילית משמעה כי אין ביטוי יתר של החלבון על תאי הגידול, ואין מקום לטפול בהרצפטין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה לגבי תוצאת פיש

מיכל לוי
    21/04/2013

רציתי לדעת גם האם תוצאת פיש שלילית אומרת שאין צורך בהמשך טיפול כימותרפי כשלהו .אין לי עדיין את התוצאות ביד. רק נאמר לי שהתוצאה שלילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה לגבי תוצאת פיש - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    21/04/2013

תוצאת פיש שלילית אין משמעה בהכרח כי אין צורך בכמותרפיה. הטפול המשלים נקבע על סמך מכלול של נתונים, ויש לברר הטפול המוצע עם האונקולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר כרמון

מיכל לוי
    21/04/2013

לד"ר עינת כרמון. אני מאד מודה לך על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו