החלפת טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת טיפול
    זקוקה לעזרה
    20/04/2013

אני בת 44. נ+7. לפני 4 שנים חליתי בסרטן השד דרגה 3. עברתי כימו + כריתת שד + הקרנות. מאז קיבלתי טמוקסיפן. לפני כשנה באולטראסאונד ואגינאלי הופיעו ציסטות ברחם. עברתי בדיקת pap שיצאה תקינה, ב"ה. הרופאה ביצעה גרידה בגלל רירית רחם שהתעבתה . המשכתי טמוקסי. לפני 7 חודשים שוב התעבתה הרירית ורופאת הנשים שלי ביקשה לחזור לאונקולוג לשקול החלפת טיפול, בגלל שהטמוקסי עושה את העיבוי. שוב נעשתה בדיקת pap שיצאה תקינה ב"ה. האונקולוג הציע להחליף לארימידקס + זריקת לוקרין אחת ל 3 חוד'. כבר חצי שנה שאני בטיפול זה והמצב הפיזי שלי מדרדר. השרירים והעצמות כואבים לי מאוד. התיפקוד שלי ירוד ביותר. קושי בהליכה. ממצב ישיבה לעמידה אני נתמכת . צילום עצם הירך מראה על שחיקה והתחלת ניוו ( כך הבנתי). לפני 9 חוד עשיתי מיפוי עצמות שיצא ב"ה תקין. לפני שבוע וחצי התלוננתי על כאבים בכתף ימין. הצילום יצא תקין ב"ה והופניתי לאולטראסאונד. אני בטוחה שכל השינויים הללו הינם בגלל התרופות הנ"ל. זה לא היה לי בטמוקסי. הראייה ירדה. סחרחורות נוספו. נדודי שינה וכאבים במצב שכיבה ומנוחה מתגברים.
    שאלתי: קראתי בעלון הכדורים של ארימידקס, וראיתי שאכן אלו הן התופעות. אולם גם קראתי שאסור לשתות אותם אם איני בגיל הבלות . הבנתי שהזריקה באה לסייע כאן, אולם, האים יכול להיות לי טיפול יותר יעיל ופחות תופעות לוואי מאלו? לציין שגיל ילדיי נע מ 19 עד 5.5 שנים. עוד רוצה אני לראות בשמחתם ובכלל לתפקד בצורה הרבה יותר יעילה ביום יום כרגע!!! שלא לדבר על מצב של עצבנות מוגברת וירידה משמעותית בחיי האישות. בעלי איש טוב, רגיש ותומך, אך הפגיעה בחיי האישות ובמערכת היחסים משמעותית, למרות שבעלי לא מתלונן. ידוע לי כי הכדורים גורמים ליובש בנרתיק ואנו משתמשים בחומר סיכה, אך עדיין המצב הפיזי והנפשי שלי לא מאפשרים לי בכלל לחשוב ולרצות בכך. איני רוצה לערער את האהבה שלנו. גם ככה עברנו מספיק. אנא, אם יש המלצה טובה יותר הייתי שמחה לשמוע עליה ולפנות לאונקולוג שלי. אשמח להתייחסות בהקדם. תודה ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת טיפול

הוספת תגובה

• החלפת טיפול - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/04/2013

אני לא יודעת עד כמה היה עיבוי רירית רחם אולם אם לא היו דימומים אפשר בהחלט לחזור לטמוקסיפן , יש לך תופעות לואי של הארימדקס וגם של הלויקרין שגורם לך לבלות מוקדמת . תתיעצי עם הרופא המטפל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו