הפרשה מהפיטמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשה מהפיטמה
    שלהבת
    20/05/2013

שלום ד״ר,
    אני בשבוע 30 להריון וכבר כמה שנים במעקב אולטרסאונד עקב גוש פיברוציסטי בשד ימין. הפעם האחרונה שהייתי בבדיקה הייתה לפני פחות מחודש ונאמר לי שאין שינוי בגוש ולבוא להיבדק בעוד חצי שנה. בנוסף בשד ימין יש ציסטות. שד שמאל ללא גושים.
    אתמול לחצתי על הפיטמה בשד ימין ונבהלתי לגלות מעט הפרשה דמית עם מעין נוזל חום מבריק. בשד שמאל זה לא קורה אבל לפני שבוע ראיתי בצד שמאל על החזיה 2 גרגירים קטנים שנראים כמו דם קרוש והתעלמתי...
    אני מרגישה דקירות קטנות ועקצוצים ב2 הפטמות.
    אני כמובן אלך להיבדק אצל כירורג שד אבל רציתי לשאול ממה זה יכול לקרות? האם הפרשה דמית בלחיצה בהריון יכולה להיות קשורה בתהליך אחר שאינו חלילה סרטני?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרשה מהפיטמה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפיטמה - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    21/05/2013

הסיבה השכיחה ביותר להפרשה דמית מהפטמה היא פפילומה, זהו גידול שפיר של השד. בהריון תתכנה הפרשות מהפטמות גם על רקע הורמונלי.
    לא נראה שיש סיבה לדאגה, מה גם שמתוארת תופעה דומה בשני השדיים וUS שאת מתארת כתקין.
    בכל מקרה כדאי לגשת להבדק ע"י כירורג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו