מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה מבדלת פילואידוסרעות דחוף מאו20/03/2008
שלום רב
אני מועמדת לניתוח להוצאת גוש מהשד בגודל 5 ס"מ
שאלותי הם : מה פירוש המילה אבחנה מבדלת פילואידוס
ומהי פיברואדנומה ?
בנוסף יש לציין שתוך חודש הגוש הכפיל את הגודל שלא שהיה בקוטר 2.5 ס"מ ועכשיו הוא 5 ס"מ
מה דעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברואדנומה / פילואדס
ד''ר תניר אלוייס20/03/2008פיברואדנומה - גידול שפיר לחלוטין, שכיח מאוד בשדיים של נשים צעירות, לפעמים גדל מהר ואז צריך להוצא - אבל חסר כל משמעות ולא מסוכן.
פילואידס - בן דוד רחוק של פיברואדנומה, רק בביופסיה אפשר להבדיל ביניהם, רב הזמן שפיר, אבל לעיתים נדירות יכול להיות עם נטיה לממאירות, גם כאשר שפיר יכול לחזור מקומית, ולכן מומלץ להוציא עם שוליים של רקמה בריאה.
חשוב לדעת את אופי הגוש בביופסיה לפני הניתוח כי אם זו פיברואדנומה פשוטה אין צורך בהוצאה עם שוליים של רקמה בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
רעות דחוף מאו20/03/2008אין אבחנה סופית לגביי פיברואדנומה וכן נכתב אבחנה מבדלת של פילואידוס אני אמורה לעבור ניתוח של הוצאת הגוש כמו כן יש לי אחות שעברה כריתת שד מלאה בשל גידול ממאיר נדיר ביותר בשם לוקמיה בשד
ומהי זה CNB ?
ומהו גוש לובולארי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
ד''ר תניר אלוייס15/06/2008איני מכירה לוקמיה בשד - אולי לימפומה? זה באמת נדיר מאוד, אבל לא תורשתי.
גוש לובולארי - זה גוש שנראה כאילו מורכב ממספר גושישים קטנים - כמו אשכול ענבים.
CNB - ביופסית מחט עבה, שנעשית בהרדמה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בשד שמועל גידול פיברואדנומה
סינאיט13/06/2008אני בת 37 יש לי גידול ב שד שמעול עשיתי בדיקת ביובסיה התוצעה היה FRAGMENTS OF FIBROADENOMA אני לא הבנתי מה זה עד לא הלכתי ל רןפאה אני בלחץ עד יום שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברואדנומה
ד''ר תניר אלוייס15/06/2008זהו גידול שפיר לחלוטין (כלומר לגמרי לא מסוכן), ששכיח מאוד בקרב נשים צעירות וצעירות פחות, לפעמים צריך להוציא אותו בניתוחון קטן ופשוט, ולפעמים אפשר לעקוב אחריו. פני לרופא המטפל כדי להחליט מה מתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)