אבחנה מבדלת פילואידוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה מבדלת פילואידוס
    רעות דחוף מאו
    20/03/2008

שלום רב

אני מועמדת לניתוח להוצאת גוש מהשד בגודל 5 ס"מ

שאלותי הם : מה פירוש המילה אבחנה מבדלת פילואידוס

ומהי פיברואדנומה ?

בנוסף יש לציין שתוך חודש הגוש הכפיל את הגודל שלא שהיה בקוטר 2.5 ס"מ ועכשיו הוא 5 ס"מ

מה דעתך ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה מבדלת פילואידוס

הוספת תגובה

• פיברואדנומה / פילואדס

ד''ר תניר אלוייס
    20/03/2008

פיברואדנומה - גידול שפיר לחלוטין, שכיח מאוד בשדיים של נשים צעירות, לפעמים גדל מהר ואז צריך להוצא - אבל חסר כל משמעות ולא מסוכן.
    פילואידס - בן דוד רחוק של פיברואדנומה, רק בביופסיה אפשר להבדיל ביניהם, רב הזמן שפיר, אבל לעיתים נדירות יכול להיות עם נטיה לממאירות, גם כאשר שפיר יכול לחזור מקומית, ולכן מומלץ להוציא עם שוליים של רקמה בריאה.
    חשוב לדעת את אופי הגוש בביופסיה לפני הניתוח כי אם זו פיברואדנומה פשוטה אין צורך בהוצאה עם שוליים של רקמה בריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

רעות דחוף מאו
    20/03/2008

אין אבחנה סופית לגביי פיברואדנומה וכן נכתב אבחנה מבדלת של פילואידוס אני אמורה לעבור ניתוח של הוצאת הגוש כמו כן יש לי אחות שעברה כריתת שד מלאה בשל גידול ממאיר נדיר ביותר בשם לוקמיה בשד

ומהי זה CNB ?

ומהו גוש לובולארי ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר תניר אלוייס
    15/06/2008

איני מכירה לוקמיה בשד - אולי לימפומה? זה באמת נדיר מאוד, אבל לא תורשתי.
    גוש לובולארי - זה גוש שנראה כאילו מורכב ממספר גושישים קטנים - כמו אשכול ענבים.
    CNB - ביופסית מחט עבה, שנעשית בהרדמה מקומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בשד שמועל גידול פיברואדנומה

סינאיט
    13/06/2008

אני בת 37 יש לי גידול ב שד שמעול עשיתי בדיקת ביובסיה התוצעה היה FRAGMENTS OF FIBROADENOMA אני לא הבנתי מה זה עד לא הלכתי ל רןפאה אני בלחץ עד יום שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה

ד''ר תניר אלוייס
    15/06/2008

זהו גידול שפיר לחלוטין (כלומר לגמרי לא מסוכן), ששכיח מאוד בקרב נשים צעירות וצעירות פחות, לפעמים צריך להוציא אותו בניתוחון קטן ופשוט, ולפעמים אפשר לעקוב אחריו. פני לרופא המטפל כדי להחליט מה מתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו