מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהימנות אולטרסאונדציסטות בשדיים08/07/2013
שלום, יש לי שאלה לגבי אולטרסאונד. אני בת 34, בריאה, ללא כל גורמי סיכון (לא מעשנת, מעולם לא לקחתי גלולות, אין היסטוריה של סרטן שד במשפחה וכו').
לפני שנה התגלה באולטרסאונד שיש לי ציסטות קטנות בשדיים. אני נבדקת על ידי כירורג שד מספר פעמים בשנה וכן עשיתי 3 בדיקות אולטרסאונד במהלך השנה מאז גילוי הציסטות. אולטרסאונד אחרון בוצע לפני חודשיים ובדיקת כירורג לפני שלושה שבועות, אך קשה לי לעקוב בעצמי אחרי שינויים.
יש לי שתי שאלות (קצת ארוכות):
1 - הייתי רוצה לדעת מה מידת המהימנות של אולטרסאונד בנוגע לגילוי מוקדם, באיזה שלב מתגלים בו ממצאים עוד לפני שניתן למשש אותם? ז"א האם מספר חודשים אחרי האולטרסטאונד אפשר להיות רגועים?
2 - האם בבדיקה נראות גם רקמות שסביב השד (חוץ מבית השחי) ? השדיים שלי קטנים וקשה לי לזהות גבול בין השדיים לבין הרקמות הצמודות להם. למשל, בדומה לשדיים, גם הרקמה שמחברת ביניהם לבין בית השחי נראית לי במישוש די "בלוטית", (כמו גבינת קוטג').
סליחה על אורך השאלות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהימנות אולטרסאונד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/07/2013אלה שאלות יותר לרנטגנולוג ולא לצוות המנהל פורום זה , באופן כללי אולטרסאונד אינה בדיקת בחירה לגילוי סרטן שד אבל הינה בדיקה לנשים צעירות בחשד לציסטות וכו.. וכן אין קרינה ורופא מבצע, אם הרופא יחשוד ישלח לבדיקות נוספות , איני מבינה למה מבצעים לך כל כך הרבה בדיקות אולטרסאונד. אם מישהו חושב שאת בסיכון גבוה לסרטן רצוי לבצע MRI אם לא אני לא מבינה מה כל האולטרסאונדים ציסטה אינה מסוכנת ובגילך מה החשש? דברי עם הכירורג יותר לעומק ותביני מה המעקב ולמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)