הפרשה קטנה בצבע חום כהה משתי הפיטמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשה קטנה בצבע חום כהה משתי הפיטמות
    ד``ר עינת כרמון
    11/07/2013

דר׳ עוזיאל שלום,
    אני בת 63, מאז לידת בני הבכור שכיום בן 37 זכור לי שכש לחצתי את הפירמה יצאה הפרשה קטנה בצבע חום כהה משתי הפיטמותה. אך לפני 3 וחצי חודשים מצאתי כתם קטן בחזיה וכשבדקתי את הפיטמה השמאלית בלחיצה יצא דם בהיר, לאחר כ 4 ימים נבדקתי אצל הכירורג ההפרשה היתה בצבע חום בורדו ובבדיקת סטיק נמצאו עקבות דם. כשלושה שבועות לאחר המקרה מציאת ההפרשה הדמית נלקחה הפרשה לבדיקה ציטולוגית וזו תוצאת הבדיקה: ״ תאי אפיתל מרובים עם אטיפיה Mild ומאקרופגים בתוך רקע אמורפי״
    כעת ההפרשה (רק בלחיצה) צלולה ומעט מאוד דביקה. פרט לכך הבדיקה במישוש תקינה ללא שינויים או בלוטות.
    צד שמאל של השד לפעמים כאב ופעמים עם הרגשה מלאות כמו לפני זמן הנקה וגם היה קצת כואב לשכב על הבטן כעת יש הטבה גדולה בכאבים.
    לפני 23 שנים היתה לי דלקת בשד שטופלה עם אנטיביוטיקה.
    אין מקרה סרטן שד במשפחה וגם לא נטלתי הורמונים גם לא גלולות.
    בדיקת ממוגרפיה ואולטרסונד לפני 6 חודשים היו תקינות.
    אני מאוד מודאגת ואודה לך מאוד אם תוכלי לאמר לי מה הבעיה ומה עלי לעשות ,
    מודה מקרב לב, מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרשה דמית ותאי אפיתל מרובים

מיה
    14/07/2013

דר׳ עוזיאלי שלום,
    אודה לך מאוד על תשובה מהירה לקישור ״הפרשה מהפיטמה״ , כמו כן הייתי רוצה להבין מה אומרת תוצאת המעבדה :
    ״במשטח מההפרשה הפיטמטית: תאי אפיתל מרובים עם אטיפיה mildומאקרופגים בתוך רקע אמורפי. ״
    והאם תוצאה הבדיקה יכולה להשתנות לטובה אם אחזור עליה לאחר חודשיים.
    אני בהתלבטות גדולה ומאוד מודאגת. תודה מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפיטמה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/07/2013

הדילוג על השאלה היה לגמרי בטעות . נבדקת על ידי רופא ששלח ציטולוגיה את צריכה לחזור אליו על מנת להמשיך לפחות מעקב. הממצאים יכולים להיות עקב פפילומה שזה ממצא שפיר לעיתים מנתחים ולעיתים עוקבים בלבד. מאחר זה בתחום טיפולו של הכירורג אני ממליצה לחזור לכירורג לבדיקה והחלטה אם יש צורך להמשך בדיקות וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפיטמה

מיה
    23/07/2013

תודה לך דוקטור על תשובתך העיניינית.
    הלכתי לשני כירורגים בכירים, אחד אמר לנתח בהרדמה מלאה ולהוציא את הצינורית והשני שולח אותי לגלקטרוגרפיה ואם יצא תקין אשלח לMRI .
    איני יודעת כבר מה נכון לעשות וכמה זמן אפשר למשוך את זה,.
    אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי ולאמר מה יותר נכון לעשות משתי האופציות וכמה זמן עוד אפשר למשוך את זה עברו כבר 4 חודשים מאז ההפרשה הראשונה שהיתה דמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאי אפיתל מרובים. דחוף בבקשה

מיה
    28/07/2013

דר׳ עוזיאלי שלום, אודה לך מאוד מאוד על תשובה לשאלתי מה13.7 ומה23.7 אני ממש בסערת רגשות. הרבה מאוד תודות ובהערכה רבה. מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפיטמה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/07/2013

הממצא כנראה שפיר אולם ישנה הפרשה מהפיטמה הדרך לאבחון הינה הדרך שהרופא השני שלח אותך אכן לצילום הצינורית ולאחר מכן למרי . הדרך הפשוטה להוציא את הממצא ולא לעשות אבחנה אבל בשיטה זו יתכן והצינורית הפגועה לא תצא. איני כירורגית ואיני מטפלת בממצאים מסוג זה ולכן איני מחווה דעה בנושא . אני לא חושבת שיש מקום לדאגה, יש אי נעימות מסוימת אך לא דאגה ממשית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפיטמה

מיה
    30/07/2013

הרבה תודות דוקטור עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו