כריתה מלאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתה מלאה
    מאי
    28/05/2014

שלום,
    אמא שלי מתמודדת עם המחלה, סיימה טיפול כימוטרפי לפני 8 חודשים, ועשתה הסרת שחלות, כמו כן נשאית של הגן 1. כרגע ההתלבטות בין לעשות הקרנות לבין כריתה מלאה דו צדדית.
    ייתרונות לכריתה מלאה:
    - הקטנת הסיכון למינימום.
    - לא צריך הקרנות.
    - לא צריך לעשות מומגרפיה בהמשך.
    האם אני צודקת ?
    והאם יש טעם בכלל לשקול לעשות הקרנות .. אם כבר עברו 8 חודשים ללא טיפול (לפני חודשיים עשתה בדיקה ולא נמצא כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כריתה מלאה

הוספת תגובה

• כריתה מלאה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/05/2014

שלום לך כריתה מלאה מונעת גידול ראשוני בשד. לאמך היה גידול הכריתה לא תמנע חזרה גרורתית. את זה צריך להבין לפני ההחלטה לגבי כריתה דו צדדית .לגבי שאר הדברים כמו ממוגרפיה ואין צורך בהקרנה את צודקת , מאד רצוי לדבר עם רופא ולהבין היטב את המשמעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מאי
    29/05/2014

היי,
    תודה לך על המענה.
    אז במצב הזה שכבר היה לה גידול ראשוני.
    השאלה היא מה מקטין את הסיכון שלה למינימום,
    האם כדאי לעשות הקרנות ? או שעדיף כריתה דו צדדית (לאחר 9 חודשים ללא טיפול)... ?
    אנחנו כמובן מתייעצים עם הרופאים, אבל הם מאוד חלוקים בדעתם והיום למשל נאמר לנו שכדאי לעשות מה ש'שנוח לה'. אני מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת ..וזה מאוד חשוב לי כי בימים אלו צריך לקבל החלטה.
    תודה.
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/05/2014

הפורום אינו מקום מתאים ל"דעה שניה" מה שכתבתי היה מאד ברור. הטיפולים המשלימים הם המקטינים עד כמה שניתן את סיכויי החזרה. הכריתה או ההקרנה מטפלים רק מקומית . לכן אמרו לכם שהיא צריכה להחליט . דעה נוספת מתקבלת בשיחה עם רופא והכרת המטופל אני בכלל לא יודעת אפילו בת כמה האמא.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

מאי
    29/05/2014

שלום,
    מעט פרטים אודות אמא - היא בת 52, נשאית גן 1, סיימה כימוטרפיה לפני 9 חודשים מאז ללא טיפול, עשתה הסרת גידול בהצלחה שהיה ללא שום גרורות ללא לימפה. לפני חודשיים עשתה מומגרפיה לא נמצא כלום.

אני מבינה שיש הבדל בין 'מניעה גידול ראשוני', ל-'מניעה הישנות המחלה'.
    כימותרפיה זה טיפול משלים ל'מניעת הישנות המחלה' ..

ההתלבטות של אמא היא האם לעשות כריתה דו צדדית או טיפול קרינה.
    האם שני הטיפולים האלו הם לצורך 'מניעה גידול ראשוני' או שזה גם משפיע על הישנות המחלה ?
    האם יש תשובה למה מומלץ יותר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו