מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טמוקסיפן אחרי DCIS וכריתה דו-צדדיתטלי קרשאי30/06/2014
שלום רב,
ב - 2012 אובחנתי עם DCIS בשד הימני. LOW GRADE. בגודל חצי ס"מ. הייתי בת 53 בזמן האבחון. אני לא נשאית של המוטציות הידועות אך אמי חלתה פעמיים, לראשונה בגיל 37 שוב בגיל 51 ונפטרה בגיל 55 מגרורות בכבד. במשפחתה של אמי יש שני מקרים נוספים של סרטן השד. הגידול שלי לא היה רגיש לפרוגסטרון ורגיש לאסטרוגן ב - 50% מהתאים. ציון האונקוטייפ ל - DCIS היה 14. בגלל אמי, בחרתי בכריתה דו-צדדית ושחזור סיליקון וכן הורדתי שחלות. האונקולוגית אמרה שאין צורך בטמוקסיפן אך איני שקטה בעניין והייתי שמחה לחוות דעת נוספת. בנוסף, אני סובלת מהפרעות בקצב הלב ונוטלת נורמיטן 100 מ"ג מזה 20 שנה וכן סטטינים. ברצוני להוסיף שלפני הסרטן נטלתי טיפול הורמונלי חליפי במשך 8 שנים. מה דעתכן? האם טמוקסיפן כדאי במקרה שלי, לספק הגנה נוספת? כאשר רק 50% מהתאים רגישים לאסטרוגן ו - 10% בלבד רגישים לפרוגסטרון, האם דווקא בנטילת טמוקסיפן קיימת סכנה של דיכוי התאים ה"טובים", ההורמונליים, וטיפוח סרטן מסוג אלים יותר? אודה מאד על עזרתכן ומתנצלת על שרשרת השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן אחרי DCIS וכריתה דו-צדדית - תגובה
ד``ר עינת כרמון02/07/2014טלי שלום,
לטפול משלים בטמוקסיפן יש מס' תפקידים - מניעת חזרה של סרטן שד, מניעת סרטן בשד השני ומניעה של הופעת גרורות.
מאחר שעברת כריתה של שני השדיים, הסכון להתפתחות סרטן ברקמת השד השארית הינו נמוך ביותר. מאחר שהמחלה המקורית היתה DCIS ולא גידול חדרני, הסכון לגרורות הינו אפסי.
לפיכך אין סיבה לטפול מניעתי בטמוקסיפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן אחרי DCIS וכריתה דו-צדדית
טלי03/07/2014רוב תודות על התשובה.
האם הטיפול בנשאיות ובלא נשאיות במקרה זה הוא זהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)