מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול דוקסיל או אפיניטורנעה08/09/2014
דר' ביאטריס שלום,
שלום, לפני כ 7 שנים התגלה אצלי סרטן השד התחלת טיפול 1 קיבלתי הרצפטין פעיל עקב פיזור ריאתי שנתים לאחר מכן לאחר סיטי פאט הגוש גדל ללא קליטה בריאת ובבית שחי. ב2010 עברתי כריתת שד והוצאת בלוטות. טיפול 2 קיבלתי הקרנות והמשכתי לקבל הרצפטין ב-STAGE IV ללא עדות למחלה פעילה. 2012 גילתי נפיחות בצוואר בCT הודגמו בלוטות וב-CT בטן וחזה יש החמרה ריאתית וחזרתי לקבל טיפול פעם בשבוע נבלבין+הרצפטין נסיגה בבלוטה בצוואר ובריאת ב-2013 המשך טיפול בהרצפטין פעם ב 3 שבועות 5 חודשים לאחר מכן
עקב החמרה קיבלתי כדורים LALATINIB/CAPECITABINE עקב פיזור בריאות לאחר 3 חודשים קיבלתי טיפול TDM1 שגם לא עזר והופיעו גרורת (אציין שזה בתוך השנה אחרונה) הטיפול האחרון היה GEMCITABINE .
לפני שבוע וחצי עשיתי ביופסיה נוספת כדי לראות אם הקולטנים השתנו. בבקידה לא הצליחו להוציא כלום מאחר והגוש היה קטן מאוד מואד ולא פעיל. מאחר ואני ומסרבת לקבל ADRIAMYCIN עקב התגובות של התרופה (נשירת שיער, מזה 7 שנים אני מנהלת אורח חיים רגיל ומלא עבודה והכל) אני מסרבת לקבל לקבלל את האדריאמצין. בעקבות זאת הומלץ לי עכשיו לקבל דוקסיל.
מהן התגובות של הדוקסיל? האם תהיה לי נשירת שיער? מה המינון שצריך לקבל כדי להפחית כמה שאפשר את הנשירה (גובה 161 משקל 64 ק"ג)?
קראתי השבוע על עוד תרופה אפיניטור האם אוכל לקבל אותה?
האם אני יכולה לחזור לתרופה הראשונה נבלבין+הרצפטין?
מה אני יכולה לקבל להמשך טיפול שהתופעות לוואי שלהן יהיו ללא נשירה בשיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דוקסיל או אפיניטור - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/09/2014ללא ספק את צריכה מרכיב של אדריאמיצין כעת דוקסיל זו תרופה שתמנע נשירה אך אין להבטיח לחלוטין שלא תהיה נשירה חלקית . אני מבינה שאת מנהלת אורח חיים רגיל , נשירת שיער לא מונעת אורח חיים רגיל . מכירה רופאות ומרצות באוניברסיטה אשר ממשיכות באורח חיים רגיל ועבודה גם לאחר נשירת השיער יש היום פאות מצוינות . חשוב לטפל במחלתך על מנת שתוכלי להמשיך באורחחיים תקין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ביאטריס, תודה על התשובה חיזקת
נעה10/09/2014חיזקת אותי מאוד.
שתהיה שנה טובה ומבורכת.
שנה של בריאות והצלחה.
תודה תודה
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לתרופה שלקחתי
נעה10/09/2014דר שלום,
תודה על תשובתך אך האם אני יכולה לחזור לתרופה הראשונה נבלבין+הרצפטין?
או הרצפטין לבד לאחר תקופה ארוכה שלא לקחתי?
בכלל האם אפשרי לחזור לתרופה שלקחתי בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לתרופה שלקחתי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/09/2014בדכ חזרה לתרופה הכימותרפית אשר הפסיקה לעבוד לא יעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)