מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותעדי25/10/2014
שלום
אני במעקב של כירורגית שד מזה שש שנים, עקב הימצאותם של גושים שפירים. מבצעת US פעמיים בשנה ובמידת הצורך ביופסיה. לפני שנתיים ולפני שנה וחצי ביצעתי ממוגרפיה.
כיום, מניקה מזה שמונה חוד'.
בבדיקה ידנית אחרונה , נמוש גוש חדש שלא נצפה ב US . ( למיטב זכרוני קיים כבר מספר חודשים). לא הורגשו ולא נצפו בלוטות מוגדלות.
בהתייעצות עם הכירורגית שלי , אנו נמנעות מביצוע ממוגרפיה בגלל הקרינה ( אני בת 35) . ואני מתלבטת לגבי ביצוע US ABVS או MRI לשד. הכירורגית ממליצה להמתין עוד שלושה חוד' ולחזור על US . ההתלבטות נובעת מהעובדה שאני מניקה וסביר כי יהיה "אבחון יתר" של דברים הקשורים להנקה ( כפי שקרה לי לפני שנתיים – בבדיקת ממוגרפיה בעת הנקה נמצאו הסתיידויות וביצעתי ממוטומיה לשווא).
מאידך, אני חוששת להמתין עוד כמה חודשים, אם חלילה מדובר במשהו שיש לטפל בו.
אשמח מאוד לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה שידוע לי על US ABVS
רחל29/10/2014זאת בדיקה שהיא מדוייקת יותר ועל כן יש פחות סיכוי לזיהוי גושים "מדומים" בגלל ההנקה או רקמת השד. אני יודעת שעושים את זה במכון אולטרה מדיקל בתל אביב שמתמחים בכל הנושא הזה, וגם בבית חולים תל השומר.
לגביי הMRI לצערי אני לא מבינה בזה מספיק מהניסיון שלי, אז לא רוצה לייעץ סתם...
אני אישית הייתי מעדיפה להיבדק כעת, ולא לחכות מספר חודשים..
כך הייתי נוהגת לגביי עצמי. אבל את גם יכולה לחזור ולהתייעץ עם הרופאה שלך ולבחון איתה את הסיכונים בהמתנה שלך לבדיקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שידוע לי על US ABVS - תגובה
ד``ר עינת כרמון31/10/2014שלום,
אין כל הבדל בין us אוטומטי וus רגיל מבחינת רמת הדיוק.
Mri בהנקה אינו בדיקה אבחנתית.
אם יש גוש ברור בשד שדורש המשך בירור ולא נראה בis ניתן לבצע ביופסיה. מציעה להתייעץ שוב עם הרופאה שבדקה אותך לגבי האופציה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)