זקיף לאחר כימותרפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקיף לאחר כימותרפיה
    anatit
    05/05/2008

שלום רב
    אני לאחר טיפול כימותרפי ולפני ניתוח. כריתה מלאה. לא ביצעתי בדיקת זקיף לפני הטיםול ועכשיו אני עומדת בפני דילמה.
    יש באפשרותי לעבור בדיקת זקיף ולהמשיך את התהליך לפי תוצאות הבדיקה, כלומר אם הבלוטות נקיות, לא להוציא את שאר הבלוטות ולעבור הקרנות רק של השד ולא בית השחי.
    הבעיה היא שאין מספיק מידע לגבי סיכויי ההשרדות בהסתמך על בדיקת זקיף אחרי כימותרפיה ולא לפניה.
    מצד שני אני יכולה ללכת "על יותר בטוח" ולהוציא ולהקרין את בלוטות בית השחי.
    מה דעתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקיף לאחר כימותרפיה

הוספת תגובה

• בלוטות זקיף

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    05/05/2008

קצת קשה להסביר בפורום את כל האפשרויות בהרחבה, לא הבנתי למה ההקרנה כלולה בסל של כריתת הבלוטות ואינה כלולה לחילופין בסל של בלוטת הזקיף אם בכלל? לפי השאלות כנראה שכבר שוחחת עם רופא , אם היתה בלוטה חשודה לנגועה לפני הטיפול הכימותרפי אני ממליצה ללא ספק על כריתת בלוטות אולם לגבי ההקרנה אם אין בלוטות נגוות איני מוצאת לנכון שיש להקרין. אם לא היו בלוטות חשודות כנגועות במחלקתנו אנחנו נוטים להמליץ על כריתת בלוטות ולא בלוטת זקיף מאחר ואיננו יודעים מה היה המצב לפני הכימותרפיה אולם לאחר ידיעה זו גם לפציאנט יש מקום להביע דעתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו