מתלבטת-ממוגרפיה האם כדאי לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבטת-ממוגרפיה האם כדאי לעשות?
    שגית
    10/02/2016

שלום
    אני בת 45 ואין סרטן השד במשפחתי. היו לי ציסטות בחזה שהרגשתי במישוש. ולכן ביצעתי ממוגרפיה ואולטרסאונד ואף שאבו לי אותם לבקשתי. ביצעתי מאז גיל 40 פעמיים ממוגרפיה. הפעם האחרונה לפני שנתיים. בשבוע שעבר ניגשתי לרופא לבדיקה שגרתית והוא ציין שכל אישה מעל גיל 40 צריכה לעשות ממוגרפיה פעם בשנה ונתן לי שוב ממוגרפיה. ציינתי את עניין הקרינה והוא אמר שאם יש לי ביטוח פרטי שאנסה לבדוק mri.
    שאלותיי:
    1. האם אין סכנה מבחינת החשיפה הנשנית לקרינה? ביצעתי בעברי בדיקות סיטי ולכן אני חוששת.
    2.האם שווה לפנות לביטוח לבקשת mri?האם המהימנות שווה ?
    3. מה עדיף לעשות?
    אשמח לתשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתלבטת-ממוגרפיה האם כדאי לעשות? - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    17/02/2016

המלצה לבצוע ממוגרפיה לנשים מתחת לגיל 50 נעשית על ידי הרופא המטפל תוך דיון ומחשבה על נזק (קרינה- לא כמות גבוהה, ממצאים שידרשו בדיקות נוספות והמשך בירור ויסתברו בסוף כשפירים) מול תועלת (גילוי מוקדם של סרטן)
    לגבי mri כבדיקת סקר, יש קריטריונים מאוד ברורים לבצוע הבדיקה. לא הייתי ממליצה לבצע אותה אם אינך נמצאת בקבוצת סיכון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו