טיפול ב- etoposide

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ב- etoposide
    רינה
    14/03/2016

לד"ר עוזיאלי שלום רב,
    חולה בסרטן שד גרורתי: כבד, עצמות וריאות. לאחר מס' קווי טיפול: ביולוגי וכימו ולאור התפשטות המחלה, הומלץ לי טיפול בתרופה שבנושא - 50 מג'/ למטר 2, למשך 21 ימים שלאחריהם 7 ימי הפסקה. בארץ התרופה משווקת בשם CELLTOP.
    יש לי שתי שאלות:
    1. האם מקובל לרשום התרופה כטיפול בסרטן השד, למרות שלתרופה קיימת התוויה למחלות אחרות?
    2. כמו כן, בעלון לצרכן המצורף לתרופה הנ"ל רשום, כי הטיפול ניתן במהלך 5 ימים רצופים ראשונים, בכל 21 ימים. לפיכך, האם המינון שאני נוטלת אינו הרבה מעבר להנחיות המופיעות בעלון?
    אני מאוד לחוצה מהמצב ואודה מאוד על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב- etoposide

הוספת תגובה

• טיפול ב- etoposide - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    16/03/2016

מאחר ואיני מכירה אותך ולא את מחלתך איני יכולה לחוות דעה גבי הטיפול . תלוי כמובן גם מה הטיפולים אותם קיבלת בעבר. אכן לא תרופה אשר ניתנת בד"כ לסרטן שד , את צריכה לדון עם הרופא שלך לגבי החלטתו . כפי שצינתי תלוי מה הטיפולים אותם קיבלת בעבר ומה הכימותרפיות שעדיין לא קיבלת . ניתן לתת כימותרפיה גם אם אינה בהתוויה. לא התיחס למינונים שוב לא מכירה אותך הלטות ושאלות כאלה עושה הרפא בהתאם למצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו