מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן השד גרורתי- האם רלוונטי כריתה?דינה28/05/2016
אמי חלתה בסרטן השד גרורתי, עברה חצי שנה של טיפולים כימותרפיים, וכעת עומדת על שאלת הכריתה.
תוצאות הפאט סי טי הראשונות הראו איזור נרחב של רקמה סמיכה בשד שמאל, מימדיו בגודל של 6.2 ס״מ מדגים קליטת יתר של FDG משתרע עד לאזור הרטרואראולרי חשוד למעורבות שנתית נרחבת של השד.
קיימת קליטה פתולוגית של FDG בקשרי לימפה ב level 1,2 ו 3 בבית שחי שמאל, הקשר הגדול במימדים של 1.1 *1.7 ס״מ ב level 1 אך קיימת גם קליטת יתר של FDG בקשרים החוץ אזוריים כולל הצוואר התחתון משמאל בקוטר 7 מ״מ באזור העל בריחי בקוטר 8 מ״מ במיפתח בית החזה משמאל בקוטר של 1 ס״מ בציר הקצר.
סוג הסרטן הוא: ER+PR+ HER2+3
בדיקת הרופא לאחר הטיפולים הראתה שד שמאל גוש מישורי 4*5 ס״מ מרכז השד רטקציה של הפטמה.
תוצאות הפאט סי טי לאחר הטיפוליים הכימותרפיים הראו: תגובה טובה לטיפול. בשד שמאל ללא שינוי מורפולוגי משמעותי בהשוואה לבדיקה בנובמבר. עוצמת הקליטה בגוש פחתה במידה ניכרת ואולם עדיין נרמזת קליטה ולכן לא ניתן לשלול תגובה טובה לטיפול בעיקרה מטבולית עם שאריות מחלה פעילה. הודגמה לימפאדנופטיה שאלתית החל מהצוואר התחתון משמאל באזורים הסופראוהאינפראקלביקולרים ב level 1-3. כל קשרי הלימפה קטנו או נעלמו ואינם מדגימים קליטה פתולוגית ואין עדות למחלה גודלית פעילה.
השאלה האם כדאי לעשות ניתוח למרות שמדובר בסרטן שד גרורתי מאחר ונראה כי הגרורות נעלמו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין גם ביולוגי
דינה28/05/2016דבר חשוב נוסף:
היא מקבלת טיפולים כימותרפיים (סיימה), ביולוגי (עדיין) והורמונאלי מתוכנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

