מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח ביפסיית שדשלי15/05/2008
שלום רב.
אני שמחתי לראות שישנו פורום כזה ומודה לכם מכל הלב.
לאמי בת 50 גילו סרטן שד ( ללא רקע משפחתי בכלל). תשובת הביופסייה: התקבלו בפורמלין בצנצנת מסוnנתLEFT 14.5 : ארבעה קטעי רקמה גליליים. הגדול באורך של 1.3 ס"מ.
ראה אבחנה פתולוגית: mucinous carcinoma
הייתי רוצה לברר: 1. מהו גודל של הגיגול? 2. באיזה שלב של מחלה אמא נמצאת? מה הם סיכויי החלמה במקרה זה? 3. מהו טיפול המקובל במקרה הנייל? 4. אני כרגע בת 30 מתי אני אמורה להתחיל להיבדק והאם כדאי שאבצע בדיקה גנטית?
תודה וסליחה על שאלה ארוכה.
מחכה לתשובתכם בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד''ר תניר אלוייס15/05/2008שלום נטלי,
אני מבינה שיש בידיך לעת עתה רק תשובת הביופסיה, וממנה אי אפשר לדעת לא מה גודל הגידול ולא מהו השלב.
באופן כללי הטיפול בסרטן השד כולל שילוב של ניתוח ו/או הקרנות ו/או כימוטרפיה ו/או טיפולים הורמונליים וביולוגיים לפי הצורך, כאשר לכל חולה "תופרים" את הטיפולים המתאימים לה ואת סדר הטיפולים לפי מצבה.
השלב הבא צריך חהיות פניה לרופא מומחה - כירורג או אונקולוג - כדי להחליט מהו הטיפול המתאים.
רופא גם יוכל לומר לכן אם יש צורך בייעוץ גנטי במקרה הזה: בעיוקרון צריך קודם לבדוק את מי שחלתה, ורק אם אצלה יש בעיה גנטית מומלץ לבדוק גם קרובות משפחה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/05/2008ברצוני להדגיש כי הפורום אינו ממלא מקום של רופא אשר לפניו כל הממצאים . כפי שבודאי כבר שמת לב בפורום התשובות כלליות. לגבי אמך יש רק ביופסיה ראשונית ואין לי כלל אינפורמציה על גודל הגידול כי לא כתוב. ללא ממוגרפיה או הדמיה אחרת ולפני הניתוח גודל לא ניתן לתת.כמובן שאיני יודעת את שלב המחלה עדיין. אני מקוה כי אמך בשלב מוקדם ואז סיכויי החלמתה טובים מאד.איני יכולה לענות לגבי הברור הגנטי מאחר וחאיני יודעת פרטים רבים לגבי משפחתך לכן רצוי לשאול את כל השאלות את הרופא אשר הממצאים כולם לפניו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)