מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן שד בדיקת us רקמות רכות וצווארנאדיה08/10/2016
שלום רב
לפני שלושה חודשים עשיתי ניתוח כריתת שד מליאה צד ימין עקב גדילת הגידול תחת הכימותרפיה ולפני חודש התחלתי לקבל הקרנות לדופן בית החזה ובית השחי כי המנתחים הוציאו לי את כל בלוטות הלימפה בבית שחי ימין.
הייתי אמורה לקבל 25 טיפולי הקרנה אבל ביום ה 22 לטיפול אמרתי לרופא הרדיו תרפיה שאני ממששת גוש בצוואר צד מנאל .. הוא בדק אותי ואמר לי זאת גרורה .. נשארתי יותר מעשרה ימים בבבחד עד שהלכתי לבדיקת us רקמות רכות וצוואר והממצא היה תקין לפי שאמר לי רופא משפחה וזאת תוצאת הבדיקה:
אונה ימנית : 5.0*2.2*2.0 ס״מ מוגדלת עם מרקם בלתי הומוגני.
אונה שמאלית: 4.8*2.2*1.8ס״מ מוגדלת עם מרקם בלתי הומוגני.
הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל ומראה סונוגרפי תקינים משני צידי הצוואר.
בנוסף בצוואר משמאל - בלוטות לימפה מוגדלות כ-2.0ס״מ מראה סונוגרפי תקין.
הודגמו מספר בלוטות לימפה מוגדלות אך יותר קטנות וגם בצוואר משמאל.
שאלתי היא : מהי משמעות בדיקת us רקמות רכות וצוואר לאבחון גרורה או גידול בצוואר והאם הממצאים של האולטרסאונד הזה הן מדויקות ומהי משמעות התוצאות שרשמתי למעלה?
אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה מוגדלת
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/10/2016על פי האולטרסאונד המראה של בלוטות הלימפה תקין למרות שהבלוטה מוגדלת . אולטרסאונד אמין בנושא זה למרות שכמובן יש יוצאים מהכלל . אני ממליצה להמתין מספר שבועות ולעקוב באים הבלוטה לא נעלמת לשקול המשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)