טריפל נגטיב מלחיץ אותי מאוד - בת 40

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טריפל נגטיב מלחיץ אותי מאוד - בת 40
    יוליה
    15/05/2017

גיליתי גוש בשד לפני שלושה שבועות , בביופסיה נמצא סרטני מסוג קרצינומה ועם רצפטורים טריפל נגטיב....יש לי סיפור משפחתי של אחות שחלתה בסרטן שד ובנות דודות שד ואו שחלות. בבדיקה גנטית בחו"ל נמצאה מוטציה משפחתית של brca, אני עשיתי בדיקה גנטית אך אין לי עדיין תשובה. עכשיו אני לא יודעת מה להחליט נראה לי שלחצתי קודם על ניתוח חלקי ואח"כ כשאדע בוודאות לגבי הנשאות אחליט אולי על שחזור ( לאחותי עשו לפני 25 שנה שחזור מכוער). בנתיים ישנן 2 אופציות הגוש הוא בגודל 1.5 ס"מ וללא נגעים נספים או בתי שחי שנפגעו או ניתוח מקומי ואח"כ כימותרפיה ואו הקרנות או ניתוח נוסף שחזור או כימותרפיה קודם ואח"כ בהתאם לבדיקת הנשאות ניתוח . אני ממש מבולבלת לחצתי לכיוון ניתוח קטן כדי להעיף את הגידול ממני כי קראתי שהטריפל הוא אגרסיבי וגדל מהר ועכשיו אני לא יודעת מה להחליט . מה יותר נכון? והאם בגידול מסוג טריפל נגטיב יוצאים מזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין דרך טיפול נכונה אחת. כל האפשרויות שתיארת לגיטי...

ד``ר עינת כרמון
    15/05/2017

אין דרך טיפול נכונה אחת. כל האפשרויות שתיארת לגיטימיות, ולכולן תוצאות דומות מבחינת סיכויי ההחלמה. ההחלטה צריכה להעשות על ידי כל חולה, בשיתוף עם הצוות המטפל שלה, לפי מה שנכון עבורה.
    כמובן שניתן להחלים מגידול מסוג זה, בפרט כשמאובחן בשלב מוקדם כפי שאת מתארת. רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו