תוצאות של ביופסיה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות של ביופסיה בהריון
    עדי
    07/08/2017

שלום- אני בהריון בשבוע 20 ובבדיקת א"ס נמצא בשעה בשד שמאל 4 מבנה היפואקוגני לובולרי מוארך בגודל 16*5 מ"מ בתוך דקט עם זרימת דם וגוש נוסף בבית השחי המתאים לשד אקססורי.
    בביופסיה שנעשתה רק לגוש בשד נלקחו 5 דגימות התשובה היתה cores of breast tissue showing fibrocystic changes fibroadenomatoid and lactational changes
    no evidence of malignancy

אני מבינה מהתוצאה שזה שפיר. שאלותי:

1. בשנת 2014 הממצא הזה בא"ס כלל לא היה קיים- האם סביר שגוש שפיר בגודל כזה פתאום יופיע תוך 3 שנים?
    2. בעבר היתה לי שחפת ריאתית בדיוק באיזור זה ובמהלך האבחון עברתי 4 בדיקות סיטי וקרוב ל40 צילומי רנטג במשך שנה- המון קרינה לאיזור. האם זה מחזק את האפשרות כי הממצא כן חלילה יכול להיות סרטני?
    3. האם יכול להיות כי הדגימות נלקחו רק מהחלק הבריא בגוש?
    4. מה הסבירות לפענוח שגוי? האם ההמלצה לרוב היא לשלוח את הביופסיה לחוות דעת שניה?
    5. האם הממצא הנל יכול להיות קשור להריון?
    6. נאמר לי לחזור על א"ס בעוד 3 חודשים- מדוע בעצם?

תודה רבה ובשורות טובות לכולנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של ביופסיה בהריון

הוספת תגובה

• הריון

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    22/08/2017

הממצא הינו כנראה על פי הפתולוגיה תוצאה של הריון והשפעתו על השד. כל השאר לא קשור . ביצוע אוטרסאונד בעוד 3 חודשים למעקב לראות שין שינוי בממצא. פרט לכך מהיכן לקחו כו כנראה שאין לזה משמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו