משמעות של רקמה פיברוגנדולארית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעות של רקמה פיברוגנדולארית
    רחל
    10/07/2018

שלום רב,
    בשנת 1998 עשיתי ממגרפיה ונמצא כי בשד בשמאלי יש לי רקמה פיברוגנדולארית .מה המשמעות של זה.
    האם בדיקת טרמוגרפיה בטוחה יותר ממוגרפיה?
    שאלה נוספת
    יש לי ציסטות רבות חלקן שקופות וחלקן לא צלולות בגודל של 1-1.2 ס"מ האם זה יכול להחשיד חלילה.
    תודה,
    רחל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות לרחל

ד``ר רותי לאופר
    10/07/2018

רקמה פיברוגלנדולרית היא רקמת שד נורמלית המורכבת ממערכת יצירת החלב והעברתו ומרקמה תומכת ולרוב גם שומנית.
    טרמוגרפיה אינה בדיקה שמחליפה את הממוגרפיה.
    ציסטות בשדיים הן ממצא שכיח ולא מדאיג. כדאי להיות במעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אני רוצה שתחזרו אלי

רחל
    10/07/2018

שלום רב,
    תודה רבה ד"ר הרגעת אותי.למרות זאת רופא הכרורג המליץ לי לעבור ביוסיה בגלל הסתיידות שגדלה בפיטמה הימנית בצד ימין.אמרתי לו שאני חושבת שמה שהוא רואה ראו בעבר מיכוון שבגיל 18 חתכו לי את הפיטמה בגלל מוגלה רצינית שהיתה בשד.ולכן הגירה והקיפול של הפיטמה מראה איזו שהיא הסתיידות. האם יש בכך אמת?
    ושאלה נוספת בביצוע ביופסיה טריאנסטלטלרית עם מחט האם חשים כאב?הבנתי שחדרת המחט להרדמה מקומית היא כואבת יותר מהביופסיה עצמה .
    תודה,
    רחל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה?

ד``ר רותי לאופר
    10/07/2018

על הצורך בביופסיה כדאי להתייעץ עם הרנטגנולוג.
    דקירת ההרדמה לרוב לא מאד מכאיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו