מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן שד -דחוףשלי08/07/2008
שלום. אמא שלי בת 50 עברה ניתוח LF LUMPECTOMY הוצא גידול בגודל של 1.7 ס"מ מסוג MUCINOUS CA . לאחר שבועיים בתשובה מפתולוגיה - בלוטות לימפה לא נגועות, כל השוליים נקיים אך מצד הלטרלי של החזה עדיין ישנם תאים מיקרוסקופיים מסוג מוסינואוס ויש צורך להסיר אותם בניתוח נוסף; אכן בוצע ניתוח ולפי דיברי הרופא הם לא ראו שום דבר.( לפני זמן קצר התכתבנו אך אז לא הייתה תשובה הסטולוגית ) תשובה היסטולוגית של הגידול: ESTROGEN RECEPTORS;positive nuclear staining in 3-5% of tumor cells PROGESTERON RECEPTORS: negative nuclear staining in tumor cells :C-erB2 4b5: positive membrane staining in tumor cells Score 3+ ( strong staining of the entire membrane in 10% ) Ki67 (proliferation) positive nuclear staining in 3-5% of tumor cells P53 negative nuclear staining in tumor cells השאלות: מה אומר כל סעיף ? האם על פי תשובה זו ניתן לראות שיש רצפטורים חיוביים ל Her2 ? למרות שקולטנים לאסטרוגן חיוביים רק ב3-5% האם ניתן טיפול ב טמוקסיפן בכל זאת? האם זה נכון להתחיל טיפול במקרה זה גם בכמוטרפיה וגם בהרצפטין? האם זה נכון שאם רצפטורים שליליים הסרטן יותר עלים ותוחלת חיים יותר קצרה? מהו טיפול כמוטרפי במקרה זה? ( קראתי כבר על התרופות אלה פשוט אני חייבת דעה נוספת כי אין לי למי לפנות באיזור הדרום- אני עובדת בתחום הסיעוד לכן הייתי רוצה לקבל תשובה מקצועית) תודה תשובתכם חשובה לי מאוד, סליחה על מכתב הארוך אך אתם המקור היחידי שממנו אוכל לקבל כל האינפורמציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/07/2008כפי שכבר כתבתי בעבר אין הפורום משמש להחלטות טיפוליות פרטניות אשר זקוקות ליותר ממה שאת כותבת כאן ובכלל לשיחה והסבר. לא לכך נועד הפורום. אני אתן הסבר כללי אכן רצפטורים נמוכים להורמונים אם הבנתי נכון את מה שכתבת חיובי לHER לא לגמרי בטוחה מאופן הכתיבה. אם אכן חיובי הטיפול הינו כימותרפיה והרצפטין.בדרך כלל גם אם החיובי להורמונים לא מאד גבוה בכל זאת נותנים טיפול הורמונלי.אמך בשלב שבו הטיפול הינו טיפול משלים ללא עדות למחלה וללא בלוטות נגועות הסיכוי שלה להבריא מאד גבוה ולגבי מה יותר ומה פחות לא נראה לי כרגע כל כך רלבנטי. לא מבינה למה אין לך למי לפנות המקור הטוב ביותר להסבר הינו הרופא האונקולוג המטפל באמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)