צ'יסטות בחזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צ'יסטות בחזה
    בטי
    23/06/2007

שלום רב.אני הייתי אצל רופא כירורג שמצא אצלי צי'סטות (לאחר צילום ובדיקות מקיפות לחזה וכן לקיחת דגימה) מאז לפני כשנה הוא מורגש אצלי בתור גולה קטנה שלא ניתן להתעלם ממנה כאשר אני ממששת בחזה ולפעמים זה היה מתבטא בכאב קטן של עיקצוץ מציק באיזור ה"גולה".לאחר הבדיקות והתוצאה נאמר לי שאכן זה צ'יסטה ב - 100% .אך עדיין הפחד תמיד חוזר ועולה כשאני רק שומעת דיבורים על סרטן שד (לא עלינו) וכו'.אני אמורה לחזור לרופא משפחה לבדיקה שגרתית.
    אני חייבת לציין שמאז התופעה בזמן מאמץ או מתח קל הייתי מרגישה לחץ "קטן" בחזה היכן שהצי'סטה נמצאת.ומאז שהתחלתי להתאמן בלי שום קשר לעניין ,בחדר כושר באופן אינטנסיבי סתם לשינויי החיים ולהרגשה הטובה שלי שאכן יש לציין משפרת פלאים את ההרגשה הרוחנית (מומלץ מאוד מאוד לשפר את רמת החיים עם פעילות )מאז לא הרגשתי שום כאב והגוף לא אותת לי כלל לגבי הציסטה כאילו לא היתה,אך כמובן לא העלימה אותה לגמרי היא עדיין קיימת וכואבת טיפה רק כשאני נוגעת בה. לסיכום רופא יקר מה עליי לעשות לפי ראות עינייך המקצועיות בלבד??!! חוץ מללכת ולהבדק שוב אצל רופא כי זה אני יעשה בכל מקרה בזמן הקרוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צ'יסטות בחזה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר דן הרשקו
    23/06/2007

ציסטות פשוטות אינן מהוות לכשעצמן סיכון לסרטן שד. האבחנה נעשת על ידי אולטראסאונד. בעם הציסטה אכן פשוטה ולא מטרידה לא צריך לנקוט כל פעולה. לעומת זאת, אם ישנם כאבים והציסטה ניתנת למישוש יש לנקר אותה דבר שבמקרים רבים יעלים את הציסטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו