dcis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• dcis
    לירז
    19/08/2008

בסופו של דבר לאחר שלל בדיקות זה מה שגילו לי. גוש פפילארי טרום סרטני 7 מ"מ. בת 34. הומלץ רק על הקרנות. שאלות: האם אפשר להניק בעתיד מאותו שד? אם לא הייתי מגלה בשלב 0, תוך כמה זמן זה פורץ את צינוריות החלב והופך לשלב 1 ומעלה? האם כניסה עתידית להריון יכולה להחזיר את הסרטן.? (למרות שזה טרום) תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    dcis

הוספת תגובה

• DCIS

ד''ר תניר אלוייס
    20/08/2008

שלום לי,
    רב הסיכויים שיהיה קושי להניק בצד המנותח, אבל אין שום בעייה לגדל תינוקות בריאים ושמנמנים בהנקה משד אחד.
    אנחנו לא ממש יודעים בדיוק כמה זמן לוקח לגידול טרום ממאיר להפוך לממאיר, אבל זה כנראה עניין של חודשים ושנים, ולא ימים או שבועות
    הריון עתידי לא משפיע על הסיכויים לחזרה, אבל בהנחה שהמליצו לך על טיפול משלים גם בטמוקסיפן, שזה מה שמקובל ב DCIS, זו תרופה שצריך לקחת 5 שנים ואסור לקחת אותה בהריון, כך שיכול להיות שהריון יצטרך להידחות -
    דברי עם הרופאים המטפלים בך לגבי מה נכון במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 35 ולכן לא אקח טמוקסיפן

לירז
    20/08/2008

המלצת הרופאים היא הקרנות בלבד. גודל הגוש היה 6 מ"מ. אולי בגלל זה קראתי מחקר אמריקאי שאומר שבגידול כזה הסיכויים לחזרתו כסרטן פולשני הם 25-50% וזה נשמע לי לא ריאלי. האם זה נכון? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה

ד''ר תניר אלוייס
    21/08/2008

אם הגידול חוזר אז בעד חצי מהמקרים הוא עשוי לחזור כפולשני, אבל הסיכויים שיחזור הם הרבה פחות מ 25-50%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

לירז
    21/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו