גלולות וסרטן השד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות וסרטן השד
    שירה
    23/08/2008

שלום רב, אני בת 29 וסובלת מאנדומטריוזיס כמעט 4 שנים . אני נמצאת במעקב קבוע של גניקולוג המתמחה באנדו' ועוברת בדיקות תקופתיות. בשנתיים האחרונות הוחלט ע"י רופא הנשים שאהיה מטופלת בגלולות באופן רצוף מאחר ומצב האנדו' שלי נחשב בינוני ומטה ולפי ראות עיניו לא צריך להתערב כירוגית עדיין. אני נוטלת את הגלולות למשך שלושה חודשים רצוף ואז עושה הפסקה כדי לקבל מחזור וחוזר חלילה. לאחרונה קראתי כתבות בעיתון ובאינטרנט הקושרות בין סרטן השד וגלולות והתחלתי לחשוש .נאמר שם שהסיכון לחלות בסרטן השד עולה עקב שימוש בהרומונים (אסטרוגן וכד'). ברצוני לדעת האם יש סיכון בנטילת גלולות בכלל ובנטילת גלולות רצוף בפרט? האם בכך שאני נוטלת את הגלולות עכשיו אני מעלה את הסיכון שלי לחלות בסרטן השד? ובכלל מאיזה גיל צריך להתחיל להיבדק לסרטן השד? האם אני נחשבת בקבוצת סיכון וצריכה לבצע בדיקות תכופות לסרטן השד. אשמח אם תשיבו לפנייתי. תודה , גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות וסרטן השד

הוספת תגובה

• גלולות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/08/2008

נושא גלולות וסרטן שד עדיין בבדיקה אין תשובה חד משמעית , וגם אם יש עליה בסיכון העליה קטנה. נשים רבות משתמשות בגלולות בודאי בגיל צעיר. צריך גם להכיר את ההסטוריה המשפחתית שלך ושל בני משפחתך לגבי מחלות ממאירות בעיקר סרטן שד.ממוגרפיה ממולץ מגיל 40 -50 שוב תלוי בהסטוריה הרפואית המשפחתית. רצוי שרופא גניקולוג המכיר את כל ההסטוריה יסביר יותר בפרוטרוט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו