שאלות רבות - לקראת קבלת פתולוגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות רבות - לקראת קבלת פתולוגיה
    j.g
    23/08/2008

שלום ד"ר , בעוד שלושה ימים אני מצטרפת לאמא שלי לאונקולוגית לקבל לראשונה תשובות ופתולוגיה מלאה לאחר ניתוח הוצאת גידול ובלוטת לימפ]ה אחת נגועה. אני מניחה שיומלץ טיפול כימותרפי.. :-( ואנחנו בחששות גדולים מנשוא.. 1. איך יודעים מה הטיפול הכימו הכי מומלץ/נכון - הרי יש כמה אפשרויות לאותה פתולוגיה - אז איך מחליט האונקולוג? 2 האם יש תרופות מתקדמות עם פחות הרס למערכת החיסונית ו/או פחות תופעות לוואי קשות שאינן בסל הבריאות? מהן ואיך אפשר לברר עליהן ועל עלותן? 3. האם כל התרופות מסוכנות ללב? והאם כולן באופן גורף מקבלות טיפול לענין זה לפני קבלת הכימו? 5. ממה מרכיבים את הפתולוגיה? מה בודקים בגידול הסרטני שהוצא ובבלוטות הלימפה שהוצאו (תריסר אם אנני טועה)? 6. מהן בעצם התשובות שמרכיבות את הפתלוגיה - האם יש "סוגים" שונים של סרטן שד? דרגות? מה עוד? 7. מה חשוב לשאול או איזה מידע חשוב לקבל כשמגיעים לשיחה (קשה) כזו? אני יודעת ששאלתי המון ואני מאוד מקווה שלא תמליצי לי לחכות עם כל השאלות לפגישה עם האונקלוג. חשוב לי לדעת גם לפני, זה מאוד עוזר לי ואני בטוחה שתוכלי לענות לי לפחות על חלק משאלותיי הרבות... מאוד מאוד אודה לך על כך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות ותשובות

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/08/2008

למרות הרצון הטוב, לא ניחתן לענות על כל השאלות לפרטי פרטים . למרות הכל תקבלי תשובה כללית אבל מקוה שתנחה אותך . הכימותרפיה נקבעת על פי הפתולוגיה ומה שמקובל בספרות וכן מצבו הכללי של החולה. האונקולוג יסביר מה האפשרויות מה בעד ומה נגד ובהתאם תחליטו יחד. לא כל התרופות מסוכנות ללב אולם גם אדריאמיצין, התרופה אשר יכולה לפגוע בלב , בכמויות הניתנות היום סכנתה מאד קטנה. לא בטוחה שהבנתי מה רצונך לדעת לגבי הפתולוגיה אולם אנחנו מקבלים תשובה הכוללת את מידת האגרסיביות של הגידול וכן צביעות מסוימות המראות גם על אפשרויות טיפול הורמונלימ וביולוגי אם מתאימים. אני בטוחה ששאר האינפורמציה תתקבל מהרופא וכמובן את אמורה לשאול אותו את אותן שאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

jg
    29/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו