סויה וסרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סויה וסרטן
    0
    28/08/2008

האם יש קשר של סרטן השד ושתיה של סויה??האם ישנה המלצה להגבלת שתית סויה לחולי סרטן השד??תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סויה וסרטן

הוספת תגובה

• סויה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    28/08/2008

בסויה יש פיטואסטרוגנים , הקשר לסרטן הינו עם שימוש עודף של אסטרוגנים אנחנו לא ממליצים על שתיה מרובה של חלב סויה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה וסרטן שד

אני
    13/03/2010

קראתי מחקרים רבים המראים שפיטואסטרוגנים המצויים בסויה מפחיתים את הסיכון לסרטן שד (כי פועל כאסטרוגן חלש וכך מפחית פעילות של האסטרוגן הטבעי) בנוסף לכל הרכיבים היעילים הנוספים שבסויה, האם יש סוגי סרטן שד מסוימים בהם לא מומלץ? האם לכלל האוכלוסיה מומלץ? האם לפני/אחרי גיל המעבר ההמלצות שונות? יש הנחיה חד משמעית בנושא? כי אני מתבלבלת מרב מידע ...תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    14/03/2010

אכן מבלבל , אין המלצות חד משמעיות פרט להמלצה כללית לא להגזים במאכלי סויה. יתכן ואת זקוקה לדיאטנית קלינית שתיתן יותר הסבר. לי כאונקולוגית אין יותר מידע בנושא.אין סרטן שד מסוים שיש המלצות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו