גוש שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש שפיר
    מעיין
    07/10/2008

שלום לפני כשנה אבחנתי בגוש בשד ימין שהתגלה כגוש שפיר בגודל 5 מ"מ שהכירוג לא ייחס לו חשיבות ואמר להתעלם ממנו. אך בבדיקה אצל כירוג שד נימצא גוש בשד השמאלי הגוש בגודל 4 ס"מ במרכז השד, גוש אלסטי עם גבולות סדירים, באולטרסאונד הוא אובחן גם כמובן, הגוש שפיר , כך קבע הכירוג מבחינה קלינית וסונוגרפיה, אך לאור גודלו יש צורך בכריתת הגוש. מאחר ואני בצבא רציתי לדעת אם מומלץ להתייעץ עם רופא פרטי או שכל רופא יאמר לי את אותה אבחנה בגלל הגודל של הגוש. ובנוסף רציתי לדעת על הניתוח עצמו? מה הסיכונים? ומה בדיוק עושים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש שפיר

הוספת תגובה

• שפיר

ד''ר תניר אלוייס
    07/10/2008

אבחנה של גוש שפיר נקבעת על סמך ביופסיה (הוצאת פיסת רקמה לבדיקת מעבדה).
    אי אפשר להתייחס לסוג ניתוח וכו' רק על סמך תיאור מילולי. לחוות דעת מסודרת פני לבדיקה אצל רופא מומחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מעיין
    07/10/2008

ביקשתי מהכירוג שד שיפנה אותי לבדיקה שתקבע אם הגוש מסוכן אבל הוא אמר שאין צורך ומספיק לו האולטרסאונד לקבוע את זה. הוא הסביר לי שהגוש לא מסוכן כרגע אבל בגלל שהוא בגודל 4 ס"מ הוא יכול בעתיד להפוך למסוכן ועדיף לא לקחת סיכון והוא ממליץ על כריתת הגוש בניתוח. במסגרת הצבא הכל איטי ואני לא רוצה לסחוב את זה הרבה זמן. השאלה שלי אם רצוי להתייעץ בעוד רופא או שהחוות דעת ומקובלת? ואם כן באיזה רופא? (כירוג שד אחר? )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת

ד''ר תניר אלוייס
    10/10/2008

לחוות דעת שניה פני לכירורג שד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו