מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכונים־נשאות brca1 מס׳ שאלותחן02/12/2008
בת 38 נשאיתbrca1 - 185 עם הסטוריה משפחתית ענפה בסרטן שד/שחלה לא חליתי. עברתי כריתת שדיים מניעתית+שחזור דוצ וחושבת להוציא שחלות בקרוב אשמח לשמוע דעת מומחי שד לגבי מספר שאלות המטרידות אותי: מתן הורמונים במינון נמוך במקרה שלי - האם קיים סיכון כלשהו בלקיחתם ואיזה סוג מכיל מינון נמוך של הורמונים? האם קיים הבדל כלשהו בין הוצאת השחלות בלפרסקופיה לבין הוצאתן בפתיחה בטנית כלומר האם פתיחה בטנית מוציאה יותר או שזה זניח? והאם כדאי לשקול הוצאת הרחם? יש לי שני ילדים וכרגע לא נראה שאני ובעלי רוצים עוד ילד אבל אנחנו לא סגורים על זה סופית. האם קבלת זריקה לצורך הוצאת ביציות והפרייתן לפני הניתוח מסכנת אותי ? אודה מקרב לב לקבלת תשובות ומאחלת בריאות לכולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/12/2008נתחיל מהסוף , אם אין שחלות אין לך הורמונים הנחוצים למהלך הריון תקין , במקרה זה תזדקקי למתן הורמונים וזה מאד מסבך את ההריון כך שנראה לי שאת צריכה להיות סגורה לחלוטין לגבי ההריון עדיף להרות כעת ורק לאחר מכן לעבור כריתת שחלות מאשר את כל הפרוצדורה אשר את מדברת עליה. את כבר בת 38 ההחלטה בכל מקרה צריכה להיות מאד בקרב.
לגבי הורמונים הספרות מצינת כי עד גיל 40 -45 לערך ניתן לקחת הורמונים והם לא הראו עליה בשכיחות סרטן שד. את עברת כריתה מניעתית כך שלגביך הסיכון לא ממש קיים. לגבי סוג הטיפול רצוי להתיעץ עם גניקולוג. לא צריך לעבור כריתה דרך הבטן כריתה לפרוסקופית הינה באותו היקף. הרחם אינו איבר המומלץ בהוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)