הסיכויים לחזרה של סרטן שד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסיכויים לחזרה של סרטן שד
    זהבית
    27/01/2009

לרופאים שלום, לפני 5 שנים , בגיל 48 ,חליתי בסרטן שד מסוג ILC שלא נצפה בממוגרפיות ובאולטרא-סאונד שעשיתי כל שנה. עברתי ניתוח כריתה מלאה עם הוצאה של בלוטות הלימפה . בלוטה אחת מתוך 16 שהוצאו הייתה נגועה. לא היו גרורות באיזורים אחרים בגוף.לאחר הניתוח עברתי טיפול כימותרפי- AC+TACSOL ולאחר מכן גם הקרנות. בעקבות מבנה שד מאוד סמיך הומלץ גם על כריתה מונעת של השד השני. קיבלתי טמוקסי במשך שנתיים וחצי ובעקבות ציסטה בשחלה שנגרמה מהטמוקסי, עברתי גם ניתוח לכריתת השחלות. כיום אני מטופלת בפמרה למניעת חזרה של הסרטן. עברתי בדיקה גנטית ואינני נשאית של הגנים הידועים העלולים לגרום לסרטן שד. שאלתי היא: מהם הסיכויים שהסרטן יחזור ומה אני יכולה עוד לעשות כדי למנוע את חזרתו? בתודה מראש על תשובתכם זהבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסיכויים לחזרה של סרטן שד

הוספת תגובה

• סכנת החזרה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    27/01/2009

ככל שמתרחקים מהאבחנה ובודאי אחרי 5 שנים סיכויי החזרה קטנים , אינם אפס אף פעם . את עושה בדיוק את מה שצריך ויותר מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכנת החזרה

זהבית
    27/01/2009

לדר' עוזיאלי שלום, תודה על תשובתך המהירה והמעודדת. שאלה נוספת לי אליך. יש לי שתי בנות בוגרות. ברצוני לברר מהם הסיכויים שהן עלולות לחלות בסרטן שד למרות שאינני נשאית של הגנים ומה עליהן לעשות כדי להמנע ממחלה זו. תודה מכל הלב זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    28/01/2009

כמו כל אשה אחרת יזדקקו לממוגרפיות תקופתיות . לצערי אין לנו כרגע טיפולי מניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

זהבית
    28/01/2009

לדר' עוזיאלי שלום, הסרטן שלי היה מסוג לובולר והוסבר לי שסוג זה של סרטן אינו מתגלה ע"י בדיקת ממוגרפיה. למרות שעשיתי בדיקות ממוגרפיה כל שנה מגיל 40 , הגידול לא נצפה בממוגרפיה וגם לא באולטרא-סאונד גם כשהיה כבר מפושט בכל השד והספיק לעבור לבלוטה אחת. כיום אני עושה בדיקת MRI כל שנה כי אם אותו גידול יחזור- בדיקת ה-MRI עשויה לגלות אותו. אם לבנותי יהיה את אותו סוג גידול שהיה לי, ממוגרפיות לא יעזרו לגילויו המוקדם. עלי לציין שוב שאינני נשאית של הגנים הידועים כגורמים לסרטן השד. מה בכל זאת ניתן לעשות כדי להגן על בנותי ולאפשר להן גילוי מוקדם? בתודה מראש על תשובותיך המקצועיות זהבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/01/2009

מאחר ואת לא נשאית לא ניתן לקבוע כי יש לבנותיך סיכוי יותר לסרטן שד ואם בכלל הסיכוי לאותו גידול , באותה אשה ניתן לקבל בשד אחד גידול מסוג לובולרי ובשד השני ואף באותו שד גידול מסוג דוקטאלי. לכן לא ניתן להסיק דבר. הדבר היחיד שניתן לעשות הינו ביצוע MRI תקופתי. תלוי כמובן בגיל שאת חלית ובגיל בנותיך. רצוי לא להכניס לחרדה גדולה מדי את בנותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי זה חזר אצל אשתי

דורון
    07/02/2009

הסרטן שתארת היה לאשתי לפני 20 שנים - היא לה כרתה שחלות והיו לה 13 בלוטות לימפה נגועות הוא חזר אחרי 11 שנים על צלקת השחזור שעשתה ועכשיו חזר בעצמות זו פעם שלישית שמקבלת כימוטרפיה האונקולוגים נותנים לה שנות חיים בודדות אבל את זה שמענו גם במקרים הקודמים בהם נתנו לה שנתיים שלוש ככה שאנחנו מקווים לטוב ומצפים שתהיה פריצה במדע והמחלה תהפוך לכרונית מאחל לך חיים ארוכים עם איכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו