סרטן השד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן השד
    מאי
    04/02/2009

קראתי אתמול שלפי מחקרים קיים קשר בין גידול כלבים לסרטן השד: " חוקרים מהמכון לאימונולוגיה (תורת החיסון) באוניברסיטת מינכן שבגרמניה היו בטוחים שפיצחו את התעלומה סביב השכיחות הגבוהה של סרטן השד בנשים מערביות, כשהצליחו להצביע על קשר בין המחלה ללא פחות מאשר גידול כלבים. במחקר שראה אור בכתב עת מדעי התברר כי הסיכון ללקות בסרטן השד גדל פי שניים אצל נשים שגידלו כלב כחיית מחמד בעשר השנים שקדמו להתפרצות המחלה. 79.9 אחוז מתוך עשרות מטופלות שנבדקו לאחר שפיתחו סרטן השד היו במגע אינטנסיבי עם כלבים לפני הדיאגנוזה. החוקרים הניחו כי כלבים גורמים להדבקת הנשים במיקרובים, כמו וירוס הגורם לסרטן בבלוטות החלב, מה שמניע בהמשך לפעילות סרטנית בתאי השד." האם עלי להיות מודאגת מכיוון שיש לי כלב בבית. אני בת 38 ואין לי הסטוריה של סרטן השד במשפחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן השד

הוספת תגובה

• כלבים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/02/2009

לא מכירה מחקרים אחרים אשר קושרים בין הדברים , איני יודעת בנושא יותר ממך. מחקרים אפידמיולוגיים כאלה זקוקים לבדיקה יותר מעמיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו