מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן השד בצינוריות החלבעירית12/03/2009
שלום אובחן אצלי סרטן השד ותוכנית הטיפולים שלי היתה כזאת. 8 טיפולים 4 ac ו4 טיפולים של טקסול שבטקסול בעצם עשיתי 8 טיפולים כי כל פעם שהייתי באה הייתי מקבלת שקית גדולה שתי מנות יחד.
אובחן אצלי סרטן השד בצינוריות החלב הגידול היה בגודל 1.2 גרייד 3 סיימתי את הטיפול הרחרון ביום שלישי שעבר אני בחודש הפסקה ואז אני מתחילה הקרנות 33
רציתי לשאול הציפורניים שלי חלקם צהובות יותר וחלקם פחות אבל האגודל שלי רק אחת מהם צהובה מאד בחלק התחתון של הציפורן וכשאני מסתכלת על הציפורן מהצד אני רואה שהיא קצת תלושה מהעור נראה לי כמו פטריה הלכתי לרופא עור והוא אמר שלדעתו אין שם פטריה אבל בכדי שלא תהיה תשימי חומר כמו לק שקוף על הציפורן וגם חומר בקצה הציפורן למשך חודשיים ונראה מה יהיה האם מותר להשתמש עם חומרים שעדיין לא גמרתי את כל הטיפול המונע זאת אומרת ההקרנות.
ויש לי עוד שאלה אני לא עשיתי קרחת כשהשיער התחיל לנשור אלא הלכתי לספר והוא סיפר אותי עם מכונה חצי סנטימטר כמעט עד קרחת אני רואה שהתחיל לצמוח לי קצת גוון שחור אבל הרוב אפרפר השיער השחור קוצים והרוב כמו משי פלומתי רציתי לשאול עם הייתי עושה קרחת לגמרי זה היה צומח אחרת ולא פלומתי ואפור או שאין קשר האם כדאי עכשיו לעשות קרחת לגמרי ולתת לזה לצמוח מהתחלה אני לא מבינה למה זה קורה אודה לך בתשובה ליאת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הטיפולים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי12/03/2009לגבי הטקסול לא קיבלת 8 טיפולים אלא ארבעה, יחד עם הטקסול מקבלים תרופות למניעת אלרגיה. הציפורן זו תוצאה של הטיפול , היא כנראה תינשור בסופו של דבר הכל יחלוף אך יקח זמן. מותר לך לשים לק אם את רוצה. לגבי השיער, כך צומח בתחילה פלומתי. אין קשר לעשית קרחת. תמתיני בסבלנות המצב יחזור לקדמותו אך יקח מספר חודשים . בריאות שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בחזרה לדוקטור ביאטריס עוזיאלי
עירית13/03/2009שלום דוקטור ביאטריס את לא הבנת אותי יכול להיות שלא הסברתי טוב אז ככה. כל הציפורניים בידיים צהובות אבל לא נורא רק האגודל ביד ימין צהובה הכי הרבה חצי ציפורן מהאמצע ועד למטה זה נראה כמו פיטריה הלכתי לרופא עור וסיפרתי לו שעברתי טיפולים והוא אמר שזה לא נראה לו כמו פיטריה בציפורן אבל בכדי שלא יהיה שם פיטריה הוא נתן לי טיפול שעדיין לא התחלתי קודם אני רוצה להתייעץ איתך הטיפול הוא למניעה שלא תהיה פטריה. הוא נתן לי תמיסה אגיספור נגד פטריה רחבת טווח, ועוד בטרפן לק לציפורניים לטיפול בזיהומי פטריות הוא אמר לי להשתמש עם הטיפול הזה חודשיים רציתי לשאול עם אני יכולה להשתמש בטיפול שהוא נתן לי אני עוד לפני הקרנות כרגע אני במנוחה של חודש. ואז אני מתחילה הקרנות. עכשיו לגבי השיער רציתי לשאול זה צומח למעלה פלומתי זה עדיין קצר מאד אבל אני רואה שיער רך מאד בצבע אפרפר בעבר היה לי שיער שחור עם לבן והייתי צובעת אבל לבן שלג ועכשיו הוא אפרפר מדוע . והשאלה שלי לגבי השיער היתה שאם אני יעשה קרחת זה יצמח אחרת למשל לא אפרפר כי לא עשיתי קרחת לגמרי הספר שלי הוריד לי עם מכונה לחצי סנטימטר כמעט קרחת .רציתי לספר לך שאת הטיפול הכימוטרפי של הטקסול נכון שקיבלתי 4 טיפולים . אני ירשום לך מה נתנו לי ואת תסבירי לי . מומלץ על טיפול כמותרפיה משלימה. dose dense acx4+taxolx4 האטיפול ac כולל dose dense adriamycin 60 mg \m2 cytoxan 600 mg \m2 כל שבועיים - סך הכל 4 קורסים . רציתי שתסבירי לי מה הכמות שקיבלתי בטקסול זה יוצא כמו שני שקיות כל שבועיים נכון.כמו 8 טיפולים בטקסול . תודה רבה לך מחכה לתשובה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים ושיער
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/03/2009דוקא הבנתי אותך מצוין אבל קשה מאד להסביר בפורום . אין ברירה את חיבת לשאול את הרופא המטפל . מה שכתבתי לזה ממש התכונתי , השיער לא צומח בדיוק אותו הדבר בתחילה , את צבעת שיער ואינך יודעת בדיוק איך היה השיער מתחת. בסופו של דבר יצמח שיער רגיל אך סבלנות. לגבי כן או לא קרחת ממש לא משנה. לגבי כמויות שוב את אומרת 8 , לא קיבלת מנה של שמונה טיפולים , קיבלת 4 טיפולים אולם במקום כל 3 שבועות כל שבועיים. נראה לי שיש חוסר הבנה לגבי הטיפולים ורצוי שיסבירו לך שוב בעל פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)