מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול כימותרפי אחרי ניתוח למפקטומילילך14/04/2009
אני בת 38 .עברתי למפקטומי לפני כשישה שבועות. הוצא גוש בגודל 2 וחצי ס"מ והאבחנה היא שזה מסוג קרצינומה דרגה 3. הוצאו גם שתי בלוטות זקיף שנמצאו חשודות.בבדיקה נמצאו שתי נגיעות מקרוסקופיות 1.5 מ"מ כל אחת. הוחלט להוציא גם את הבלוטות ולפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח נוסף שבו הוצאו 13 בלוטות שכולן בבדיקה נמצאו נקיות.
בתשובה הפתולוגית של הגוש -סוג טריפל נגטיב.
1. נשלחה לי בדיקת ממאפרינט. האם יש חשיבות לממצאים שלה או שבכל מקרה נדרשת כימותרפיה במקרה הזה.
2. הטיפול שהוצע לי הוא AC - ארבעה טיפולים כל שלושה שבועות+12 טיפולי טקסול אחת לשבוע.
האם יש אופציות נוספות, גם אם הן מחוץ לסל, כאלה שיקטינו את תופעות הלוואי?
3. אני כבר 6 שבועות אחרי הניתוח וטרם התחלתי טיפול עקב בעיית תורים. אני יודעת שמומל ץ להתחיל 4-6 שבועות אחרי הניתוח. האם יש לזה משמעות אם הטיפול יתחיל רק 8 שבועות אחרי?
לתשובותייך אודה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול כימי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/04/2009לגבי הטיפול , אין משמעות במקרה שלך לשום בדיקה , ללא ספק את זקוקה לטיפול כימי אין לך רצפטורים להורמונים ולא להרצפטין , יש כיום מחקר בארץ, ובעולם , איני יודעת היכן את מטופלת אך אפשר להתענין באיזה מרכז קרוב אליך קיים המחקר, זנשים שבהם הגידול הינו טריפל נגטיב יש אפשרות להשתתף במחקר הבודק בנוסף לכימותרפיה מתן של אוסטין . למחקר 2 זרועות ויש כמובן רנדומיזציה ז.א. יש הגרלה המתבצעת באופן מרכזי כך שחצי יקבלו אוסטין בנוסף לכימותרפיה וחצי מהנשים לא תקבלנה. במקרה שלך זה מאד מתאים . לגבי הזמן 8 שבועות זה בסדר , המחקרים בדקו עד 12 שבועות כמובן שלא רצוי להגיע לקצה. אם את רוצה להשתתף במחקר צריך להזדרז כי התהליך לוקח כשבועיים מרגע החתימה. תבררי עם הרופא המטפל.
לגבי הקטנת תופעות לואי בודאי אמרו לך על אמנד , כנגד בחילה והקאה , מצוי בסל , וכן נאולסטים או נויפוגן ל4 הטיפולים הראשונים למניעת ירידה בספירות הדם.
בהצלחה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)